adata-predstavuje-odolny-externi-disk-hd830
Novinka ADATA představuje odolný externí disk HD830

ADATA představuje odolný externí disk HD830

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 10. 2018 15:00

ADATA dnes představila svůj dosud nejodolnější externí pevný disk. HD830 se snaží zaujmout hliníkovým tělem, třívrstvou konstrukcí a odolností proti prachu a vodě podle normy IP68. Kromě toho má novinka také certifikaci podle vojenského standardu MIL-STD-810G 516.6 a snese tlak až 3 000 kg. Nabídku ochranných funkcí doplňují šokové senzory, které včas zaparkují hlavy disku při nárazech nebo otřesech, a zabrání tak zbytečnému vzniku vadných sektorů.

Reklama

Hliníková konstrukce disku HD830 přežije nejen nechtěné pády nebo vybíjení vzteku. Snese taky až třítunový tlak, což odpovídá přibližně situaci, kdy by se na malý disk postavilo 40 průměrně rostlých lidí. HD830 také splňuje požadavky americké armády podle normy MIL-STD-810G 516.6, takže přežije pád z 1,22 m (tj. 48 palců). Třívrstvá konstrukce zajití kompletní ochranu uvnitř i na povrchu. Zahrnuje mimo jiné vnější silikonové prvky, které jsou k dispozici v modré nebo červené barvě, umí absorbovat nárazy a díky speciálnímu uchycení drží disk pevně na místě v každé situaci.

ADATA představuje odolný externí disk HD830
i Zdroj: PCTuning.cz

Méně kvalitní externí disky pracují, i když je uživatel nechtěně shodí ze stolu, což často vede k poškození disku a vzniku vadných sektorů. HD830 obsahuje šokové senzory, které zastaví veškerou činnost disku v okamžiku, kdy hrozí náraz, například z důvodu nechtěného pádu. Majitel pozná, že disk zrovna z bezpečnostních důvodů nepracuje, podle blikající červené diody. Jakmile nebezpečí pomine, dioda se rozsvítí modře a disk bude zase pokračovat v práci.

Robustní hliníkové tělo disku se vyznačuje rýhováním a opískováným povrchem. HD830 svým majitelům poskytne kapacity 2 TB, 4 TB nebo 5 TB. Stejně jako všechny externí disky ADATA má HD830 tříletou záruku.

Dostupnost HD830 se může v jednotlivých zemích lišit. V ČR disk zatím žádný výrobce nenabízí.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama