studenti-cvut-ziskali-spickovou-laborator-od-huawei
Novinka Studenti ČVUT získali špičkovou laboratoř od Huawei

Studenti ČVUT získali špičkovou laboratoř od Huawei

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 10. 2018 16:30

Společnost Huawei katedře telekomunikační techniky na Fakultě elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze předala laboratoř Safe City Lab, ve které si studenti mohou vyzkoušet práci s moderními komunikačními technologiemi pro zajišťování bezpečnosti ve městech.

Reklama

Safe City využívá nejnovější technologie ke zvýšení efektivity práce bezpečnostních složek, které dohlížejí na bezpečnost v ulicích. Používá jej řada zemí světa a například v africké Keni byl systém jedním z faktorů, které přispěly ke snížení kriminality. 

Systém tvoří soustava pracovních stanic, serverů a dispečerský terminál v čele s projekční plochou, na které obsluha sleduje dění na místech sledovaných kamerami. Safe City dále tvoří lokální LTE síť doplněná o mobilní LTE terminály (vysílačky) umožňující komunikaci bezpečnostních složek, přenos zvuku i obrazu z mobilních terminálů a kamer do dispečerského centra i mezi uživateli navzájem.

Studenti ČVUT získali špičkovou laboratoř od Huawei
i Zdroj: PCTuning.cz

Hlavním přínosem Safe City Lab pro studenty Českého vysokého učení technického v Praze (ČVUT) je možnost praktického seznámení s ICT řešením v současných mobilních sítích. Studenti si mohou vyzkoušet jejich fungování a správu, a v prostorách své školy tak zblízka nahlédnout do zákulisí špičkového technologického vývoje. 

Laboratoř je unikátní v rámci celé České republiky. Sponzorování technologií pro ČVUT je součástí dlouhodobé podpory českému vysokému školství ze strany společnosti Huawei.

Studenti ČVUT získali špičkovou laboratoř od Huawei
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama