ios-12-uz-bezi-na-vice-nez-50-mobilnich-zarizeni-od-applu
Apple Novinka iOS 12 už běží na více než 50% mobilních zařízení od Applu

iOS 12 už běží na více než 50% mobilních zařízení od Applu

Martina Lipertová

Martina Lipertová

12. 10. 2018 13:00 1

Polovina všech iOS zařízení používá nejnovější verzi operačního systému společnosti Apple, která byla vydána před méně než měsícem. 

Reklama
iOS 12 už běží na více než 50% mobilních zařízení od Applu
i Zdroj: PCTuning.cz

Informace o tom, že iOS 12 se nachází ve více než 50% všech mobilních iOS zařízení včetně iPhonů a iPadů, se včera objevila na stránkách Apple Distribution. Míra šíření nejnovějšího operačního systému je vyšší, než míra přijetí operačních systémů vydaných v posledních 4 letech. Za necelý měsíc totiž dosáhla na 53%. Tato informace koliduje s dříve vydaným odhadem společnosti Mixpanel, která tvrdila, že iOS 12 je nejpomaleji se šířícím operačním systémem v historii Applu.

Pro srovnání, nejnovější verze operačního systému od Googlu (Android Oreo) se začala šířit před více jak rokem a přesto je míra jeho rozšíření na Android zařízeních pouze 19%. Android trpí tím, že ho používá řada různých výrobců, kteří se tento systém snaží přetvořit ke svému obrazu, a kteří vydávají aktualizace vlastním tempem.

iOS měl premiéru 17. září společně s iPhonem XS a XS Max. Na začátku tento operační systém trpěl některými závažnými chybami, například při nabíjení nových iPhonů. Poslední aktualizace by však mobilní zařízení od Applu měla těchto bugů zbavit.

Zdroj: Cnet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama