nokia-7-plus-dostava-update-na-android-9-pie
Novinka Nokia 7 plus dostává update na Android 9 Pie

Nokia 7 plus dostává update na Android 9 Pie

Mirek Kočí

Mirek Kočí

8. 10. 2018 21:00

Společnost HMD Global oznámila aktualizaci s Androidem 9 Pie pro chytrý telefon Nokia 7 plus. Na první kusy by měla dorazit v nejbližší době.

Reklama

Nejnovější Android Pie pro Nokii 7 plus dorazí pouze se všemi důležitými aplikacemi bez zbytečného bloatwaru, grafické nadstavby a zbytečných procesů zatěžujících baterii. Aktualizace staví na nejdůležitějších funkcích čistého androidu a přináší implementované AI, podporu pro strojové učení a funkce Digital Wellbeing.

„Snažíme se neustále dodržovat náš slib přinášet na telefony Nokia vždy čistý, bezpečný a aktuální system Android. Dnes jsme velice pyšní, že můžeme oznámit dostupnost aktualizace Androidu Pie pro model Nokia 7 plus. Díky tomu jsme první, kdo může nabídnout nejnovější inovace společnosti Google, včetně exkluzivních funkcí programu Android One, jako je App Notifications, do segmentu cenově dostupných vlajkových lodí.“

Jako člen rodiny Android One přináší dostává Nokia 7 plus funkci App Actions – telefon se tak učí během používání a posléze asistuje při každodenních činnostech. Je pak schopný predikovat a doporučovat akce ve chvíli, kdy je to nejvíce potřeba. S příchodem aktualizace je Nokia 7 Plus optimalizována tak, aby efektivně využila každé procento ze své baterie. Díky Adaptive Battery využívá Android 9 hloubkového učení, aby porozuměl využití telefonu a určování prioritních aplikací důležitých pro uživatele.

Stejně jako výše zmíněné funkce bude koncem roku dostupná také funkce Digital Wellbeing, která napomůže snížit čas strávený v prostředí telefonu. Mezi nové vychytávky patří měření času stráveného v prostředí telefonu, možnost nastavit si limity stráveného času v jednotlivých aplikacích a Wind Down Mode, který nastaví prostředí telefonu do šedých odstínů a aktivuje funkci Do Not Disturb večer v předem stanoveném čase.

Nokia 7 plus dostává update na Android 9 Pie
i Zdroj: PCTuning.cz

Klíčové novinky Androidu 9 Pie pro Nokii 7 plus:

App actions – Pomáhá k rychlejšímu použití telefonu předpovídáním dalšího kroku a zobrazením správné akce v telefonu

Slices – Identifikuje relevantní informace oblíbených aplikací, aby byly snadněji dostupné, kdy je to nejvíce potřebné

Adaptive battery – Využívá hloubkové učení k porozumění používání telefonu a využití kapacity baterie pro nejdůležitější aplikace

Adaptive brightness – Automaticky přizpůsobuje jas displeje podle naučených zvyklostí uživatele New System navigation – Přináší jedno domovské tlačítko zajišťující inteligentní predikce a doporučení (nutno povolit uživatelem)

Digital Wellbeing přinese tyto funkce

Dashboard – Zobrazuje čas strávený v prostředí telefonu včetně toho, kolikrát bylo zařízení odemknuto a počet přijatých notifikací

App Timers – Natavení časových limitů pro používání jednotlivých aplikací

Wind Down and Do Not Disturb – Obrazovka se přepne do šedých odstínů, zatímco Do Not Disturb funkce utiší notifikace pro klidný spánek. Funkce Do Not Disturb lze zapnout kdykoliv uživatel cítí potřebu být offline.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama