ios-12-je-nejpomaleji-sirenym-os-v-historii-applu
Apple Novinka iOS 12 je nejpomaleji šířeným OS v historii Applu

iOS 12 je nejpomaleji šířeným OS v historii Applu

Martina Lipertová

Martina Lipertová

5. 10. 2018 15:30 4

O nový operační systém iOS není moc zájem. Studie společnosti Mixpanel prozradila, že je vůbec nejméně stahovaným mobilním operačním systémem v historii Applu.

Reklama
iOS 12 je nejpomaleji šířeným OS v historii Applu
i Zdroj: PCTuning.cz

Operační systém iOS 12 je venku necelé dva týdny, ale i to už je dobrým ukazatelem zájmu uživatelů. Během prvních deseti dnů po uvedení iOS 12 si tento operační systém stáhlo pouze 20,7% majitelů starších iPhonů. Pro porovnání, o iOS 7 v prvních deseti dnech po vydání projevilo zájem na 63,4% uživatelů.

Na druhou stranu, o předchozí verzi iOS 11 ve stejném časovém údobí projevilo zájem pouze 28,6% uživatelů, takže pokles zájmu není skokový, ale jedná se spíše o průběžný proces. 

Důvodů menšího zájmu uživatelů o nový operační systém od Applu je mnoho. Nejvíce je zmiňován neuspokojivý technický stav – iOS 12 není ani zdaleka doladěný, trápí ho bugy v aplikaci iMessage stejně jako problémy s nabíjením. 

Kromě toho mu pak chybí některé šikovné funkce, které v předchozích verzích iOS byly. Uvidíme, jak se křivka šíření iOS 12 posune v následujících dnech, kdy všechny tyto chyby zalátají opravné patche.

Zdroj: PC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama