asus-zenbook-s-je-premiovy-notebook-s-dlouhou-vydrzi
Novinka Asus ZenBook S je prémiový notebook s dlouhou výdrží

Asus ZenBook S je prémiový notebook s dlouhou výdrží

Mirek Kočí

Mirek Kočí

4. 10. 2018 13:00

Asus uvedl na český trh prémiový notebook ZenBook S (UX391UA), který nabízí displej s bezrámečkovým designem a 1080p rozlišením. Tenká konstrukce a hmotnost pouhý jeden kilogram předurčují novinku k pohodlnému přenášení.

Reklama

Celokovové jednolité tělo notebooku je vyvedeno v tmavě modré barvě se zlatě lemovanými hranami. Luxusní vzhled podtrhuje broušený kovový povrch se soustřednými kruhy inspirovanými filozofií Zen, což je typický vzor řady ZenBook. Počítač je však nejen elegantní, ale i velmi odolný, protože splňuje vojenský standard MIL-STD 810G spolehlivosti a odolnosti. Prošel náročným testovacím režimem, který zahrnuje rozšířené testy pro provoz v drsných prostředích včetně extrémních nadmořských výšek, teplot nebo vlhkosti.

ZenBook S je vybaven 13,3palcovým NanoEdge displejem s Full HD rozlišením. Šířka rámečku kolem obrazovky byla zúžena na pouhých 5,9 mm, díky čemuž zobrazovač zabírá 85 % čelní strany těla notebooku. Novinka využívá ke splnění náročných úkolů procesor Intel Core i7-8550U (Kaby Lake Refresh) v kombinaci s 16 GB operační paměti. Rychlé úložiště PCIe 3.0 ×4 SSD s kapacitou 512 GB se postará o vysokou rychlost čtení i ukládání dat. Zrychlí se tím načítání systému, dostupnost aplikací i uložených souborů. V případě nutnosti vysokého výkonu aktivuje ZenBook S svůj výkonný chladicí systém, který dosahuje až o 5 °C chladnějších teplot než předchozí modely ZenBook. Výdrž na jedno nabití má u notebooku dosahovat až 13 hodin.

Asus ZenBook S je prémiový notebook s dlouhou výdrží
i Zdroj: PCTuning.cz

Asus ZenBook S je prémiový notebook s dlouhou výdrží
i Zdroj: PCTuning.cz

Pro pracovní přenosný počítač je nezbytná i plnohodnotná konektivita. Počítač proto disponuje rozhraním Thunderbolt 3 u dvou ze tří portů USB-C. Všechny tři porty USB-C navíc podporují rychlé nabíjení, přenos dat a možnost připojení k displeji. Pro konektivitu na úrovni stolního PC mohou uživatelé jednoduše použít i praktickou dokovací stanici Asus Mini Dock. ZenBook S se vyznačuje také speciálním kloubem ErgoLift, který automaticky vyklopí klávesnici o 5,5 stupně, čímž ji uvede do polohy optimální pro psaní.

Nový přenosný počítač společnosti Asus se v České republice prodává za 36 990 Kč s DPH.

Asus ZenBook S je prémiový notebook s dlouhou výdrží
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama