rijnova-aktualizace-windows-10-prinasi-directx-raytracing-pro-kazdeho
Novinka Říjnová aktualizace Windows 10 přináší DirectX Raytracing pro každého

Říjnová aktualizace Windows 10 přináší DirectX Raytracing pro každého

Martina Lipertová

Martina Lipertová

4. 10. 2018 08:00 7

Říjnová aktualizace Windows 10 se začala šířit. Těšit se můžete na několik zajímavých funkcí, jako je například Your Phone aplikace, která zlepšuje interakci s Android zařízeními. Ze strany hráčů si ovšem největší pozornost jistě zaslouží DirectX Raytracing (nebo prostě jen ray tracing), který je nyní plně podporován, což znamená, že kvůli této funkci nemusíte skákat do vývojářského módu.

Reklama
Říjnová aktualizace Windows 10 přináší DirectX Raytracing pro každého
i Zdroj: PCTuning.cz

„Raytracing v reálném čase je často považován za svatý grál počítačové grafiky a je klíčovou součástí dekády dlouhého snu přinést realismus do her“ uvedl Microsoft v updatu Developer Blogu.

„DirectX Raytracing umožňuje hrám dosáhnout úrovně realismu, které nelze dosáhnout tradiční rasterizací. Důvodem je skutečnost, že raystracing vyniká v oblastech, kde chybí tradiční rasterizace, jako například v odrazech, stínech a okolní okluzi.“

Microsoft dále uvedl, že raytracing API navrhl speciálně tak, aby vývojáři mohli integrovat podporu DirectX Raytracing do stávajících enginů bez toho, že by je museli vyvíjet od základů.

Raytracing je v současné chvíli k dispozici pouze u pár her včetně například Shadow of the Tomb Raider, jejíž recenzi jsme přinesli i na PC Tuningu. Základní portfolio se jistě brzy rozroste a to i díky nové aktualizaci. 

Říjnová aktualizace pro Windows 10 se již šíří. Pokud jste ji ještě nedostali a nechcete dále čekat, můžete si ji stáhnout ze stránek Microsoftu.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama