microsoft-za-mesic-prestane-podporovat-skype-classic
Novinka Microsoft za měsíc přestane podporovat Skype Classic

Microsoft za měsíc přestane podporovat Skype Classic

Martina Lipertová

Martina Lipertová

1. 10. 2018 09:30 9

Microsoft na svém blogu oznámil, že Skype 7.0 nebo Skype Classic (jak mu říkají někteří uživatelé) přestane podporovat už za měsíc, konkrétně 1. listopadu. Podpora mobilních a tabletových verzí skončí o 14 dní později, 15. listopadu.

Reklama
Microsoft za měsíc přestane podporovat Skype Classic
i Zdroj: PCTuning.cz

Redmondská společnost dále uvedla: „Ačkoliv starší verzi nejspíš budete moci ještě chvíli používat, doporučujeme vám, abyste si Skype aktualizovali ještě dnes a vyhnuli se tak jakémukoliv přerušení.“

Skype sága by se dala považovat za jeden z nejvýraznějších přešlapů v technologickém průmyslu. Microsoft loni Skype zahltil spoustou Snapchatových prvků, aby ho zatraktivnil mladšímu publiku, což se nestalo. Naopak, uživatelé Skypu byli znechucení a hromadně odcházeli ke konkurenčním chatovacím programům. 

Na to, že výrazné změny Skypu na popularitě moc nepřidávají, přišel Microsoft teprve před pár měsíci. V té době zavelel nabrat směr zpět k původnímu vzhledu s tím, že ještě bude podporovat Skype Classic, jemuž v té době chtěl dát stopku. Nakonec Skype Classic posloužil jako překlenovací chatovací program do té doby, než se nový Skype (8.0) alespoň vzdáleně vrátil k původní funkčnosti a vzhledu

Nyní Microsoft usoudil, že podpory Skype Classic již bylo dost, a že v novém Skypu by se uživatelé starší verze již měli cítit komfortně. Tím pádem musíte upgradovat na nový Skype a nebo přejít k jinému chatovacímu programu jako to udělalo tisíce uživatelů před vámi.

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama