panasonic-aj-px5100-je-reportazni-kamera-s-podporou-hdr
Novinka Panasonic AJ-PX5100 je reportážní kamera s podporou HDR

Panasonic AJ-PX5100 je reportážní kamera s podporou HDR

Mirek Kočí

Mirek Kočí

29. 9. 2018 19:00 1

AJ-PX5100 je kamera na rameno řady P2HD s B4 bajonetem, která je evolucí série PX5000. Díky široké nabídce možností záznamu a špičkové kvalitě obrazu je PX5100 určena pro zpravodajství, dokumenty, high-end firemní a sportovní produkci a také pro pronájem AV techniky.

Reklama

Novinka využívá Full HD 2/3" MOS snímač typu 3 a má lehké tělo s hmotností 3,4 kilogramu. Podporován je HDR (HLG) obsah a záznam v rozlišení 1080p při 50 snímcích za sekundu. Výbava pak zahrnuje i QHD displej a vysokorychlostní přenosové rozhraní RTMP (a samozřejmě i RTSP).

Díky podpoře RTMP kamera dokáže pořizovat špičkové záznamy a přenášet informace do newsroomu rychleji než dříve, čímž urychluje tvorbu zpráv. Model AJ-PX5100 rovněž podporuje kabelový i bezdrátový přenos prostřednictvím WiFi, USB a gigabitový ethernet, a nechybí ani vysokorychlostní přenos (bonding) do sítí LiveU i TVU. Využívat lze i cloudové služby P2 Cast společnosti Panasonic pro zpracování a editaci videa.

V České republice bude kameru Panasonic AJ-PX5100 od prosince prodávat společnost Syntex. Doporučená cena zatím nebyla stanovena.

Panasonic AJ-PX5100 je reportážní kamera s podporou HDR
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama