qualcomm-obvinil-apple-z-kradeze-obchodnich-tajemstvi
Apple Novinka Qualcomm obvinil Apple z krádeže obchodních tajemství

Qualcomm obvinil Apple z krádeže obchodních tajemství

Mirek Kočí

Mirek Kočí

26. 9. 2018 19:30

Výrobce Qualcomm obvinil společnost Apple, že ukradla jeho obchodní tajemství a poskytla je konkurenční firmě Intel. Údajně tak chtěla umožnit Intelu vylepšit jeho čipy, aby je mohla používat místo hardwaru od Qualcommu.

Reklama

„Nezákonné využívání cenných obchodních tajemství Qualcommu s cílem pomoci konkurentovi dohnat náskok nás nenapravitelně poškozuje a nesmí pokračovat,ׅ“ uvedl právní zástupce Qualcommu Donald Rosenberg.

Apple vyrábí chytré telefony iPhone. Qualcomm do těchto mobilů dodával čipy pomáhající k připojení k bezdrátovým datovým sítím. Od sedmé generace iPhonů však Apple tyto čipy v některých modelech začal nahrazovat produkty od konkurenta Intel.

Qualcomm obvinil Apple z krádeže obchodních tajemství
i Zdroj: PCTuning.cz

Qualcomm nyní usiluje o to, aby soud obvinění zařadil do dříve vznesené žaloby, v níž firma viní Apple z porušení dohody, kterou podepsal, když se stal zákazníkem Qualcommu.

Obě společnosti spolu momentálně vedou několik právních bitev. Například loni v říjnu Qualcomm usiloval o zákaz prodeje telefonů iPhone na čínském trhu, a to z důvodu údajného porušení svých patentových práv ze strany Applu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama