xbox-one-od-pristiho-mesice-bude-podporovat-mys-a-klavesnici
Novinka Xbox One od příštího měsíce bude podporovat myš a klávesnici

Xbox One od příštího měsíce bude podporovat myš a klávesnici

Martina Lipertová

Martina Lipertová

27. 9. 2018 11:30 1

Tuhle možnost nám Microsoft slibuje už léta, nyní ovšem konečně došlo i na činy. Xbox One podle nejnovějších zpráv bude podporovat klávesnici a myš! Stane se tak už za přibližně měsíc.

Reklama
Xbox One od příštího měsíce bude podporovat myš a klávesnici
i Zdroj: PCTuning.cz

Podporována bude většina kabelových i bezdrátových myší, nicméně oficiální licenci na klávesnice a myši dostala společnost Razer.

Jeden z představitelů divize Xboxu uvedl, že s novou podporou mohou vývojáři ve svých hrách nabídnout ovládání klávesnice a myši, ale pouze pokud si ji zvolí. A dále zdůraznil, že podpora myši a klávesnice ve hrách je zcela dobrovolná. To znamená, že myš a klávesnice nebude podporována plošně všemi hrami, ale pouze tituly, u kterých ji vývojáři budou sami chtít.

Obecně se má za to, že ovládání za pomoci klávesnice a myši je silně žádoucí při hraní FPS her. Ze své zkušenosti pak mohu říci, že si na gamepadu zrovna moc neužiju třeba takové budovatelské strategie. Oba tyto žánry by tedy pro podporu klávesnice a myši měly být hlavním cílem, nicméně nikdo nebrání tomu, aby se tato podpora objevila i v dalších žánrech. 

Jeden z prvních titulů, který by měl podporu otestovat, bude Warframe. V listopadu se dozvíme, jaké další hry budou podporovány.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama