ceska-asociace-prinasi-nadeji-pro-esport
Novinka Česká asociace přináší naději pro esport

Česká asociace přináší naději pro esport

Mirek Kočí

Mirek Kočí

24. 9. 2018 17:30 2

První Česká Esportová Asociace přináší svěží vítr na tuzemské pole esportu. Hlavním cílem organizace je především spolupráce a součinnost v rámci největších turnajů, součet herní báze a nastavení základních pravidel pro celou komunitu.

Reklama

Herní odvětví esportu je v Česku stále bráno jako nerozvinutý sport, se zálibou především u té části obyvatelstva, která se nedostatečně nehýbe, tloustne a od rána do večera hraje hry. I tyto mýty chce nová asociace bořit a za pomocí influencerů chce poukázat na to, že profesionální hraní závisí i na skvělé kondici. Své již ukázali například zástupci FTV prima, kteří od loňského roku vysílají několik pořadů a od nového roku tvoří vlastní herní pořad s touto tématikou.

Už přes patnáct let vyhledává esport v těch nejlepších hráčích týmové cítění či zdravou soutěživost a naopak jim dává šanci stanout na těch nejvyšších příčkách a odměňuje je, pokud u svého snu vydrželi až do konce. „Jsme velice rádi, že jsme dospěli do situace, kdy můžeme říct, že se esport dostává do širokého povědomí. Tímto velkým krokem bychom rádi podpořili nejenom aktivity postavené kolem MČR, ale rádi bychom dali šanci a možnosti i ostatním organizátorům. Toto je správná doba, která přináší skvělé možnosti hlavně pro fanoušky,“ uvedl Lukáš Pleskot, předseda a zakládající člen Asociace.

Česká asociace přináší naději pro esport
i Zdroj: PCTuning.cz

Jedním z dalších kroků je pak i „sčítání“ herního lidu, což doposud nikdy nikdo neudělal. „Máme připravenou platformu, která má za hlavní cíl sečíst esportovou komunitu v Česku. Chceme ale také i hlas obyčejného hráče, neboť právě oni uvádí, oč mají zájem, co je baví a co by chtěli v budoucnu vídat na festivalech, jako je Life! nebo FOR GAMES,“ dodává Ladislav Dyntar, jeden ze zakládajících členů. Aktuální měřítko, od kterého se asociace odráží, je přes dvacet tisíc neregistrovaných esportových hráčů, které doplňuje přes sto tisíc dalších, tzv. gaučingových, hráčů.

Asociace jako taková bude v prvních krocích především naslouchat názorům hráčů, organizátorů a diváků. Jejich podněty následně vezme v potaz a pro sezónu 2019/20 je zpracuje. Každý hráč, který se registruje, má šanci v budoucnosti rozhodovat o směru, kterým se tuzemský esport bude ubírat.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama