drop-test-iphonu-xs-rozbit-se-da-prekvapive-obtizne
Apple Novinka Drop test iPhonu XS: Rozbít se dá překvapivě obtížně

Drop test iPhonu XS: Rozbít se dá překvapivě obtížně

Martina Lipertová

Martina Lipertová

24. 9. 2018 09:00

Kolegové ze serveru Cnet se iPhone XS rozhodli prověřit v trošku jiném směru a tak ho několikrát schválně upustili na zem. Výsledky jsou poměrně překvapivé.

Reklama

Tzv. „drop test“ byl složený z celkem 4 pádů. V prvním pádu redaktoři Cnet pustili iPhone XS na zem z výšky 90 cm (což je přibližná výška pádu z vaší kapsy) a to displejem nahoru. Druhý pád byl opět z výšky 90 cm, tentokrát však displejem dolů. V rámci třetího a čtvrtého pokusu už iPhone XS padal z výšky 150 cm (tj. z výšky, kdy s telefonem pracujete ve stoje) – poprvé displejem nahoru, podruhé displejem dolů.

Drop test iPhonu XS: Rozbít se dá překvapivě obtížně
i Zdroj: PCTuning.cz

V závěru testu se jeden z redaktorů Cnet hodně podivuje nad tím, jak je iPhone XS odolný:

„Jelikož je iPhone XS hodně podobný jeho předchůdci iPhonu X, očekával jsem od něj, že praskne během prvního či druhého pádu. Zjevně jsem se mýlil. Po čtyřech pádech z výšky až 150 cm na betonový chodník neměl téměř žádné poškození. Na rámečku a na straně fotoaparátu je několik malých zářezů, ale sklo je téměř neporušené.“

Z toho vyplývá, že inženýři z cupertinské společnosti se v posledních měsících hodně zaměřili také na zvýšení odolnosti nových iPhonů. A to je dobře, protože kdo by chtěl, aby se jeho smartphone v hodnotě klidně i 44 tisíc korun po prvním pádu na zem rozbil?

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama