world-of-warships-pripravuje-ponorkovy-special-na-halloween
Novinka World of Warships připravuje ponorkový speciál na Halloween

World of Warships připravuje ponorkový speciál na Halloween

Václav Vlček

Václav Vlček

18. 9. 2018 14:30 2

 Stejně jako každý rok na apríla a Halloween přinese i letos Wargaming něco speciálního. Budete si moci poprvé vyzkoušet ponorky. A také hráče čekají zásadní změny u letadlových lodí.

Reklama

Stejně jako každý rok na apríla a Halloween přinese i letos Wargaming něco speciálního. Budete si moci poprvé vyzkoušet, jaké to je dělat kapitána ponorky. A také hráče čekají zásadní změny u letadlových lodí.

World of Warships připravuje ponorkový speciál na Halloween
i Zdroj: PCTuning.cz

Ponorky podle Julese Vernea

V rámci měsíční Halloween kampaně si Wargaming připravil jako asi největší tahák novou třídu lodí - ponorky. Taková třída plavidel ještě ve hře nebyla a právě Halloween event dává možnost vyzkoušet reakce hráčů. Mechanika ponorky je poněkud odlišná od klasických lodí, což je celkem pochopitelné. Vedle klasické plavby po hladině, která je i nejrychlejší se můžete ještě ponořit do periskopové hloubky, ve které se dost zásadně zmenší okruh, ve kterém vás nepřátelské lodě mohou odhalit. A pokud hrozí akutní nebezpečí, můžete se i pěkně potopit a třeba podplout pod nepřátelskou lodí. Samozřejmě oba další režimy plavby jsou limitované zásobou vzduchu, která ve šnorchlové hloubce ubývá jen pomalu, pokud se ale potopíte tak už dost rychle. Jakmile vzduch dojde, ponorka se sama vynořuje. A pochopitelně, na hladině je nejzranitelnější.

Základní zbraní ponorek jsou torpéda, kterých máte několik druhů a jejich funkčnost je velice podobná jako u torpédoborců nebo jiných příslušně vybavených lodí. Různé ponorky mají různé množství torpédových šachet vepředu i vzadu, což dává zajímavé možnosti pro různé strategické manévry v kombinaci s potopením a podplutím nepřátelské lodi. Musíte si ale opravdu dobře hlídat zásoby vzduchu, přeci jenom ponorky jsou křehké a odolnost zrovna není jejich předností. Takže je třeba si velice dobře načasovat ponoření tak, aby nedošlo k nucenému vynoření přímo před hlavně čekajícího nepřítele.

Díky Halloween eleventu se dočkáte poněkud upraveného vzhledu herního prostředí, ponorkové bitvy se neodehrávají mezi klasickými ostrovy, ale v temné fantasy krajině. A samotné ponorky jsou krásně stylizované do steampunkového kabátu, včetně jejich kapitánů a nepřátelských lodí. Protože ani Wargaming zatím neví, jaké reakce od hráčů může čekat, tak herní mód s ponorkami bude pouze v PvE řežimu. Tým hráčů bude tedy útočit na svazy lodí ovládané počítačem, hry proti jiným hráčům se zatím nedočkáme. Pokud budou ponorky dostatečně populární, ve hře by se měly objevit někdy v polovině příštího roku a jako první se dočkáme německých U-Bootů.

Dosti zásadní změna letadlových lodí

Do konce roku se také dočkáme rozsáhlého přepracování toho, jak fungují ve hře letadlové lodi. Podobně jako s artilerií u World of Tanks jsou i na letadlové lodi aktuálně velice rozporuplné reakce. Dobrý hráč, který zvládne ovládat a správně časovat útoky několika leteckých skupin ze svého CV dokáže způsobit nepříteli výrazně větší poškození než jakékoliv jiné lodě ve hře. Problém je v tom, že dobrých hráčů je po skrovnu a naopak špatný hráč zase udělá výrazně méně, než kdyby raději plul s klasickou lodí.

Nově tak bude možné ovládat pouze jednu jedinou skupinu letadel. Vybrat si budete moci z letadel nesoucích torpéda, střemhlavých bombardérů a potom útočných strojů s HE raketami. Torpéda udělají největší poškození, ale dá se jim uhnout. Střemhlavé bombardéry mohou nést průbojné nebo HE bomby a jsou vhodné proti velkým cílům a útočná letadla s raketami sice neudělají takové poškození, ale dokáží dobře zasáhnout i rychle manévrující cíle. Wargaming také slibuje lepší ovladatelnost strojů v režimu přímé kontroly hráčem. Vedle jedné skupiny vybraných letadel, které ovládáte si pak budete moci zavolat do vybrané oblasti i bitevní letadla, která vás ochrání před nepřátelskými stroji.

Mezi další chystané zajímavosti patří také Cross server Clan matchmaking, což bylo prezenováno spíše jako jeden speciální server pro klanové bitvy. Tam se budou moci potkat týmy ze všech herních regionů bez omezení, což by podle Wargamingu mohlo být hodně zajímavé. Strategie v jednotlivých regionech se prý dost zásadně liší. Američané nejraději ostřelují z bezpečné vzdálenosti, naopak v ruském regionu je nejčastější to, že celé svazy lodí prostě vyplují proti sobě a nějak se srazí. Evropští hráči jsou potom mezi oběma extrémy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama