apple-predstavil-iphone-xs-a-iphone-xs-max-oba-nejvice-zaujmou-astronomickou-cenou
Apple Novinka Apple představil iPhone Xs a iPhone Xs Max, oba nejvíce zaujmou astronomickou cenou

Apple představil iPhone Xs a iPhone Xs Max, oba nejvíce zaujmou astronomickou cenou

Martina Lipertová

Martina Lipertová

13. 9. 2018 10:00 6

Apple během včerejší konference představil dva nové nástupce iPhonu X. Jedná se o iPhone XS a jeho větší variantu iPhone XS Max. 

Reklama

iPhone XS

iPhone XS je vybavený 5,8palcovým Super Retina displejem s rozlišením 2436 × 1125 pixelů a s tzv. True Tone, což je upravené podání barev. Jeho velikost činí 143,6 × 70,9 × 7,7 mm a hmotnost 177 gramů.

iPhone XS Max

Větší verze iPhonu XS Max bude mít 6,5palcový Super Retina displej s rozlišením 2688 × 1242 pixelů. Jeho velikost činí 157,5 × 77,4 × 7,7 mm a hmotnost 208 gramů.

Apple představil iPhone Xs a iPhone Xs Max, oba nejvíce zaujmou astronomickou cenou
i Zdroj: PCTuning.cz

Oba nové telefony s logem vykousnutého jablka mají stereoreproduktory a možnost nahrávat zvuk ve stereu. Potvrzený je také 3D Touch, Doulby Vision, HDR10 a Face ID, které letos podle Applu bude ještě rychlejší a bezpečnější.

Oba iPhony se dále chlubí zvýšenou odolností IP68, což je mírné zlepšení od loňského roku, kdy byly smartphony od Applu vybaveny pouze IP67. Cupertinská společnost uvedla, že s novým iPhonem můžete klidně do vody, poté ho prý stačí pouze usušit. Maximální délka koupání by ale neměla překročit půl hodiny, maximální ponor potom 2 metry. Pakliže dojde k namočení ve sladké nebo slané tekutině, před důkladným osušením ho stačí opláchnout sladkou vodou.

První čip vyrobený 7nm technologií

Hlavní novinkou nových iPhonů je Apple A12 Bionic, což je první 7nm čipset od Applu. Apple A12 Bionic je vybavený dvěma jádry pro vysoký výkon, čtyřmi jádry pro energeticky úsporné operace a samostatným koprocesorem pro neurální sítě. Apple na konferenci zdůraznil strojové učení a obecně zájem o rozšířenou realitu, která by se měla stále více dostávat do her i běžných aplikací.

Špatně by na tom neměl být ani fotoaparát, který je vybavený dvěma 12Mpx snímači. První z nich je širokoúhlý a má světelnost f/1.8 a 1,4μm pixely. Druhý se zaměřuje do dálky, má 2× optický zoom a světelnost f/2.4. 

Konektivita zahrnuje gigabitové LTE, Bluetooth 5.0 a Dual SIM. Bohužel, jedna ze SIM karet je integrovaná, což bude asi dost problém.

Apple se nakonec zmínil ještě o bezdrátovém nabíjení a jeho výrazném zrychlení oproti staršímu modelu. Také výdrž smartphonů by měla být prodloužená, v případě iPhone XS o 30 minut, v případě iPhone XS Max až o 90 minut.

Horší je to s cenami. Ty Apple pořádně napálil. iPhone XS v základní konfiguraci koupíte za 29 990 korun, pokud však budete chtít 512 GB úložného prostoru, musíte si připravit 40 490 korun. Cena iPhonu XS Max začíná na 32 990 korun, ovšem za 512 GB verzi zaplatíte 43 490 korun.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama