alcatel-5v-je-slusna-stredni-trida-za-pet-tisic
Novinka Alcatel 5V je slušná střední třída za pět tisíc

Alcatel 5V je slušná střední třída za pět tisíc

Mirek Kočí

Mirek Kočí

12. 9. 2018 13:00

Společnost TCL Communication, která vyrábí zařízení pod značkou Alcatel, zahájila v České republice a na Slovensku prodej smartphonu Alcatel 5V spadajícího do střední třídy.

Reklama

Nový smartphone následuje současné trendy a nabízí 6,2palcový FullView displej s moderní výřezem (takzvaným notchem), poměrem stran 19:9 a rozlišením 1500 × 720 pixelů.

O dostatečný výkon Alcatelu 5V se stará osmijádrový procesor Helio P22 v kombinaci s 3 GB operační paměti. Úložiště o kapacitě 32 GB, ze kterého je plných 23,1 GB vyhrazeno pro uživatele, lze pomocí paměťové micro SD karty rozšířit až o dalších 128 GB. Slot pro paměťovou kartu je hybridní, takže lze místo ní vložit druhou SIM kartu a využívat ve smartphonu dvě telefonní čísla.

Alcatel 5V je slušná střední třída za pět tisíc
i Zdroj: PCTuning.cz

Alcatel 5V je vybaven také duální zadní kamerou (12 Mpx + 2 Mpx), která dokáže měnit hloubkou ostrosti v reálném čase a spoléhá na schopnosti umělé inteligence – pomocí algoritmů totiž telefon rozpozná celkem 11 různých typů scén a objektů a fotoaparátu automaticky poskytuje optimální nastavení pro co nejlepší snímek (včetně kontrastu, sytosti, jasu a hloubky ostrosti). Selfie kamera nabízí rozlišení 8 Mpx a s interpolací zvládá až 13Mpx snímky.

Z další výbavy vypíchněme operační systém Android 8.1 Oreo, dále také snímač otisků prstů, jenž je dobře dostupný na zadní straně smartphonu, a funkci Face Key, což je biometrická bezpečnostní technologie, využívající rozpoznávání obličeje k identifikaci majitele a odemknutí smartphonu.

V České republice a na Slovensku se Alcatel 5V prodává v modrém a černém barevném provedení s elegantní lesklou povrchovou úpravou za 4 990 Kč, respektive 199,99 eur včetně DPH.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama