sun-a-google-proti-ms-office
Novinka Sun a Google proti MS Office

Sun a Google proti MS Office

Novák Radek

Novák Radek

4. 10. 2005 00:00 2

Společnost Sun a neustále rostoucí Google vydali na konferenci prohlášení, že společně podpoří Suní Java Runtime Environment a alternativní kancelářský balík Open Office. Oboje budou nabízeny ke stažení přímo na stránce Google.

Reklama

Na dnešní konferenci Sun a Google oznámili několikaleté spojenectví. Díky němu se dostane balíku Open Office velmi slušné reklamní podpory a bude mít tak velkou šanci zaútočit na vedoucí pozici MS Office. Druhá verze, obohacená oproti první o mnoho funkcí, je již ve verzi Release Candidate a tak se každou chvíli můžeme dočkat její finální podoby – a takovéto spojenectví jednoznačně prospěje jejímu rozšíření.

Sun a Google proti MS Office
i Zdroj: PCTuning.cz

Podle dalších informací bude Google zároveň se svým toolbarem nabízet volitelně ke stažení Java Runtime Environment (a Sun na Java.com zase Googlí toolbar), což jen pootevírá dveře dalším spekulacím, které se objevují na webu – totiž že Google připravuje online kancelářský balík. A vše nasvědčuje tomu, že bude psaný v Javě a pro jeho spuštění tedy bude JRE potřeba. Tím, že ho ke stažení bude volitelně nabízet již teď , si tak pravděpodobně jen připravuje cestičku k uveřejnění svého vlastního online balíku. Ten by měl být zdarma a Googlu by měl nést zisky prostřednictvím kontextové reklamy. Sice si moc neumím představit, jakým způsobem by se kontextová reklama generoval – že by „čtením“ psaného textu? - ale nechme se překvapit.


Sun a Google proti MS Office
i Zdroj: PCTuning.cz

Obě společnosti navíc oznámili hlubší spolupráci, která tímto projektem nekončí. Máme se tedy rozhodně na co těšit.

Zdroj: Sun, eWeek, The News Tribune, Pocket-Lint

 

 
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama