skype-se-vraci-ke-korenum-procisti-design-i-nektere-funkce
Novinka Skype se vrací ke kořenům, pročistí design i některé funkce

Skype se vrací ke kořenům, pročistí design i některé funkce

Martina Lipertová

Martina Lipertová

5. 9. 2018 12:00 1

Společnost Microsoft moc nepochodila, když se chatovací program Skype snažila připodobnit dalším programům jako Snapchat. Uživatelé odcházeli, jiní se bouřili a tak se konečně chytla za nos a rozhodla se vrátit ke kořenům.

Reklama

Pro uživatele, kteří i přes značné peripetie u Skypu ještě pořád zůstali, to bude znamenat několik věcí. Ze Skypu například mizí funkce Highlights, která sloužila pro přidávání dočasných multimediálních příspěvků po vzoru některých dalších chatovacích programů. 

Skype se vrací ke kořenům, pročistí design i některé funkce
i Zdroj: PCTuning.cz

Společnost Microsoft dále uvedla, že ze spodní lišty mobilního klienta odstraní tlačítko, které spouštělo fotoaparát. Toto tlačítka zůstane pouze v chatu, kde bylo i předtím (proč Microsoft toto tlačítko zdvojovala?). Bez funkce Highlights budou tím pádem na spodní liště pouze tři tlačítka.

Na počítačích byste měli najít stejnou lištu pouze obohacenou o tlačítko pro zobrazení oznámení. Skype se tím více přiblížil sedmé generaci klienta, kterou Microsoft v září chystal vypnout, ale kvůli nevoli uživatelů se nakonec rozhodl, že ji bude dál podporovat (zatím). Na prvním místě menu přitom najdete konverzace, protože ty lidé používají zdaleka nejvíce.

Co se týče grafického designu Skypu, ten zůstává prakticky stejný. Tradiční mix modrých chatovacích bublin pro příspěvky lidí, kteří s vámi komunikují, a šedých bublin pro vaše vlastní příspěvky je doplněný ještě několika volitelnými barevnými schématy. Design však Microsoft pročistil od několika samoúčelných dekorativních prvků, takže lidé by se nyní už neměli cítit tak zahlceni.

Reakce Microsoftu je poměrně správná. Proč lidem vnucovat něco, co vůbec nechtějí? Problém je, že tato reakce přichází poměrně pozdě. Spousta lidí od Skypu odešla a troufnu si tvrdit, že po těch kotrmelcích, co Microsoft předvedla, se už nikdy nevrátí. 

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama