voom-pc-pocitac-do-auta-od-via
Novinka Voom PC - počítač do auta od VIA

Voom PC - počítač do auta od VIA

Novák Radek

Novák Radek

3. 10. 2005 00:00 1

VIA se podílela na vývoji počítače určeného do auta založeného na její mini-ITX platformě – základní desce MII a procesoru C3. Počítač je primárně určen pro navigaci a další informační systémy.

Reklama

Srdcem tohoto počítače je procesor C3, který tiká na slušných 1,2GHz a je osazený v základní desce MII-1200. Ta se vyznačuje bohatou možností připojení externích zařízení ať již od PCMCIA či Compact Flash slotů, přes dva USB 2.0 a Fire-Wire porty, až k podpoře WiFi a GPRS od externích výrobců. Základní deska také obsahuje integrovaný audiočip VT1616 a potřebné audio výstupy, setkat se můžeme dokonce s RCA výstupem, který může sloužit buď jako S-Video out, či digital audio out. Toto vše je umístěno v case o rozměrech 21×25×6,7cm.

Voom PC - počítač do auta od VIA
i Zdroj: PCTuning.cz

Autopočítač běží na upravené distribuci operačního systému Linux od společnosti iMedia (ta je navržena tak, aby umožňovala bootování z compact flash karet) a napájen je 90W zdrojem upraveným pro napájení z 12V či 24V. Může být v BIOSU nakonfigurován tak, aby se spouštěl souběžně s nastartováním motoru a s jeho stopnutím se vypínal a zabránilo se tak rychlému vybití autobaterie.

Voom PC - počítač do auta od VIA
i Zdroj: PCTuning.cz

V této zmíněné konfiguraci by měl být k dostání za $399 (10.000Kč). Při jeho lepší konfiguraci s 512MB DDR, 7-palcovým displayem, 40GB 2,5“ HDD a GPS USB myší se cena může snadno vyšplhat až na 999 euro (cca 30.000Kč).

Zdroj: CarTFT, LinuxDevices

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama