huawei-predstavil-chytry-reproduktor-ai-cube-s-umelou-inteligenci-od-amazonu
Novinka Huawei představil chytrý reproduktor AI Cube s umělou inteligencí od Amazonu

Huawei představil chytrý reproduktor AI Cube s umělou inteligencí od Amazonu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

1. 9. 2018 18:00

Společnost Huawei na technologickém veletrhu IFA v Berlíně představila zařízení AI Cube. Jedná se o inteligentní reproduktor s podporou hlasové asistence Alexa a současně 4G router v jednom.

Reklama

Díky podpoře WiFi pomocí LTE sítě dokáže AI Cube splnit vysoké nároky na konektivitu, které jsou od inteligentního domácího zařízení očekávány. Nastavení rychlosti má být jednoduché a intuitivní – pro připojení k vysokorychlostnímu internetu je potřeba pouze LTE SIM karta připojená rychlostí LTE kategorie 6 (směrová rychlost 300 Mbps). AI Cube podporuje i standard WiFi 802.11ac, což znamená, že router je schopen pracovat na frekvencích 2,4 GHz i 5,0 GHz a přenáší data přes LAN rychlostí až do 1 200 Mbps.

AI Cube také spolupracuje s hlasovou asistentkou Alexa od Amazonu. Při komunikaci s Alexou tak mohou uživatelé prostřednictvím svého hlasu získat přístup k více než 50 000 schopnostem nového zařízení od Huawei.

Huawei představil chytrý reproduktor AI Cube s umělou inteligencí od Amazonu
i Zdroj: PCTuning.cz

Pokud jde o výkon reproduktorů, novinka disponuje velkou 400 ml zvukovou dutinou a hliníkovou membránou. Tato kombinace by měla umožnit produkovat kvalitní zvuk s čistým středním a vysokým bodem, stejně jako plné basy bez zkreslení. Zvukový zážitek je ještě umocněn řešením Huawei Histen, které přidává virtuální basy, lineární ekvalizér, adaptivní ovládání přes více zařízení, vzdálené rozpoznávání hlasu a další funkce.

Všechny výše uvedené technologie jsou zabalené v malé matné bílé barvě s bezešvou 3D síťovou základnou. Navíc je reproduktor navržen tak, aby byly všechny jeho porty skryté na spodní straně.

O prodeji a ceně AI Cube v Česku zatím nemáme žádné zprávy.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama