acer-predstavil-mixed-reality-headset-ojo-500-diky-zajimavemu-designu-se-da-jednoduse-rozlozit-a-cistit
Novinka Acer představil mixed reality headset OJO 500. Díky zajímavému designu se dá jednoduše rozložit a čistit

Acer představil mixed reality headset OJO 500. Díky zajímavému designu se dá jednoduše rozložit a čistit

Martina Lipertová

Martina Lipertová

30. 8. 2018 08:30

Veřejné ukázky VR headsetů (nebo mixed reality headsetů) je pro lidi dobrá možnost zjistit, o čem toto zařízení je ještě předtím, než za něj utratí hromadu peněz. Problém je, že nejsou ani zdaleka hygienické. Vážně si na hlavu chcete nasadit headset, který ještě před chvílí přiléhal na tvář někoho jiného?

Reklama

Problém s hygienou na veřejných ukázkách, během nichž se používají VR headsety (ať už kvůli samotnému headsetu, tak i kvůli službě, kterou může zprostředkovat), si uvědomuje také společnost Acer. A tak představila super hygienický headset OJO 500.

Acer představil mixed reality headset OJO 500. Díky zajímavému designu se dá jednoduše rozložit a čistit
i Zdroj: PCTuning.cz

OJO 500 je mixed reality headset (mix augmentované reality a VR) s odnímatelným designem umožňujícím pečlivé a hlavně rychlé čistění mezi jednotlivými použitími.

„Unikátní design Acer OJO 500 umožňuje zvlášť odejmout displej i popruh, což usnadňuje ukládání a čištění soupravy. Jedná se o vhodné řešení zejména pro firmy, které by zákazníkům chtěly poskytnou čistý headset pro každé použití“ uvedl Acer.

Nový headset od Aceru je k dispozici s měkkým či tvrdým popruhem. Ti, co si headset vyzkoušeli, uvádějí, že obě varianty jsou velmi pohodlné. Měkký popruh pak má ještě jednu výhodu, můžete ho vyprat v pračce.

Displej OJO 500 lze otočit vzhůru, díky čemuž můžete pohodlně zvednout vyzvánějící telefon nebo komunikovat s lidmi v místnosti, aniž byste celý headset museli vypínat.

Headset se skládá z dvou předních 2,98palcových LCD displejů, které poskytují rozlišení 2880×1440, 90Hz obnovovací frekvenci a 100stupňové FOV, což platí asi o všech headsetech s mixovanou realitou.

Zajímavě a dosti rozdílně od svých konkurentů řeší Acer zvuk. V OJO 500 najdete integrovaný systém, který soustřeďuje zvuk na uši. Díky tomu nepotřebujete sluchátka, a i když jste ponořeni hluboko ve virtuálním světě, nejste zcela odříznuti od svého okolí. 

OJO 500 je dále vybavený patentovanou technologií IPD, který zajišťuje, že je displej nastavený v optimální vzdálenosti od očí uživatele. Headset lze jednoduše nastavit díky inside-out sledování a sledování polohy 6 stupňů svobody. 

OJO 500 se začne prodávat v listopadu. Ceny se budou pohybovat od 499 eur (cca 13 tisíc korun).

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama