denuvo-neexistuje-produkt-ktery-nejde-cracknout
Novinka Denuvo: Neexistuje produkt, který nejde cracknout

Denuvo: Neexistuje produkt, který nejde cracknout

Martina Lipertová

Martina Lipertová

30. 8. 2018 10:00 18

Denuvo je systém ochrany digitálních médií (nejčastěji známá jako DRM), který je navržený tak, aby lidem zabránil používání placeného obsahu bez placení (tzv. pirátství). 

Reklama

Denuvo bylo dlouho považováno za neprolomitelné, ale pak přišla hra Resident Evil 7, kterou někdo prolomil za ani ne 7 dní.

Teprve po událostech okolo Resident Evil 7 společnost Denuvo připustila, že její protipirátská ochrana není neprolomitelná. A tyto (a další) události ředitel společnosti nyní rozvedl v rozhovoru pro deník gamesindustry.biz. 

Denuvo: Neexistuje produkt, který nejde cracknout
i Zdroj: PCTuning.cz

Ředitel společnosti Denuvo Elmar Fischer v rozhovoru zopakoval, že prolomit lze každá protipirátská ochrana. Cílem Denuva proto podle něj je držet tuto neprolomitelnost co nejdéle, protože v herním průmyslu každý den bez cracku znamená spoustu peněz navrch. A pokud dojde k prolomení ochrany například až za dva měsíce po vydání, už to nemá tak fatální následky, protože herní průmysl se chová o poznání jinak, než ten filmový.

Elmar Fischer ještě dodal, že je stále obtížnější určit, kolik lidí si hru koupí, když ji nenajde na torrentech. A zároveň připouští, že když se na prolomení čeká dlouho, mohou se najít lidé, kteří si ji místo dlouhého čekání raději koupí.

Celý rozhovor s Elmarem Fischerem najdete na stránkách gamesindustry.biz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama