rust-spolecnosti-xiaomi-na-mezinarodnich-trzich-je-ohromujici-prozradily-financni-vysledky
Novinka Růst společnosti Xiaomi na mezinárodních trzích je ohromující, prozradily finanční výsledky

Růst společnosti Xiaomi na mezinárodních trzích je ohromující, prozradily finanční výsledky

Martina Lipertová

Martina Lipertová

26. 8. 2018 10:15

Druhé čtvrtletí roku 2018 je za námi a společnost Xiaomi si pro nás připravila přehled finančních výsledků. Vyplývá z nich, že se jí nevede zrovna špatně.

Reklama

Společnost Xiaomi za druhé čtvrtletí vyprodukovala zisk ve výši 2,1 miliardy dolarů (cca 46,2 miliardy korun). Mezi dubnem a červnem přitom prodala na 32 milionů smartphonů, z kterých jí do pokladničky přitekly tržby v hodnotě 4,5 miliardy dolarů (cca 99 miliard korun). 

Růst společnosti Xiaomi na mezinárodních trzích je ohromující, prozradily finanční výsledky
i Zdroj: PCTuning.cz

Dvě třetiny veškerých příjmů společnosti pocházejí právě z prodeje smartphonů. Pouze třetinu tvoří zisky z dalších chytrých produktů, jako jsou fitness náramky, chytré televize a další domácí spotřebiče. 

Čistý zisk v hodnotě 2,1 miliardy dolarů musí být ještě snížen o provozní ztrátu v hodnotě přibližně 1,1 miliardy dolarů, za níž stojí administrativní náklady spojené se vstupem na burzu (stalo se tak 9. 7. 2018) 

Společnost Xiaomi na světovém trhu zaznamenala pořádný úspěch. Rovných 36% všech příjmů plyne právě z prodejů na mezinárodním trhu. A ve zprávě dále stojí, že celosvětový růst Xiaomi dosáhl 151%.

Tato čísla by se dále mohla zvyšovat, protože Xiaomi nedávno uvedla na trh velmi zajímavý smartpohone Pocophone F1. Jedná se o jeden z nejlevnějších smartphonů se Snapdragonem 845 na trhu.

Zdroj: GSM Arena

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama