facebook-testuje-oznaceni-veci-spolecne-ktere-se-snazi-spojit-vas-s-lidmi-mimo-seznam-pratel
Novinka Facebook testuje označení „věci společné“, které se snaží spojit vás s lidmi mimo seznam přátel

Facebook testuje označení „věci společné“, které se snaží spojit vás s lidmi mimo seznam přátel

Martina Lipertová

Martina Lipertová

25. 8. 2018 10:00

Do sociální sítě Facebook se pomalu vkrádá jedna novinka. Jedná se o označení věcí, které máte společné s lidmi mimo svůj seznam přátel, a to ve veřejných diskuzích, které navštívíte. Facebook tím chce podpořit seznamování lidí se společnými zájmy.

Reklama

Funguje to takhle: Když se dostanete do veřejné konverzace, například u nově vydaného alba na stránce vašeho oblíbeného interpreta, Facebook u ostatních diskutujících zvýrazní věci, které máte společné s lidmi mimo svůj seznam přátel. Díky tomu pod jménem autora příspěvku uvidíte například to, že jste chodili do stejné školy, nebo že bydlíte ve stejném městě.

Facebook testuje označení „věci společné“, které se snaží spojit vás s lidmi mimo seznam přátel
i Zdroj: PCTuning.cz

Tímto způsobem Facebook chce zvýrazňovat mnohem více věcí, například že pracujete nebo jste v minulosti pracovali pro stejného zaměstnavatele, že sledujete stejnou Facebookovou skupinu nebo máte rádi stejný film nebo knihu. Společnost uvedla, že tento údaj by vám mohl posloužit k hledání lidí se stejným zájmem a potažmo i nových přátel.

V současné chvíli jsou věci společné pouze v testovací fázi (k dispozici pro některé obyvatele USA). Facebook zatím neuvedl, kdy by tuto myšlenku mohl zpřístupnit všem uživatelům, nicméně z předchozích zkušeností vyplývá, že jak tato společnost jednou něco zkusí, obvykle to dotáhne až do konce.

Zdroj: Cnet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama