remobil-sesbiral-uz-pres-18-tisic-starych-mobilu
Novinka Remobil sesbíral už přes 18 tisíc starých mobilů

Remobil sesbíral už přes 18 tisíc starých mobilů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 8. 2018 18:30

Projekt s názvem Remobil sesbíral už přes 18 000 starých mobilních telefonů, které jinak končí v zásuvkách stolů. Už na 570 místech v České republice (většinou ve firmách) mohli lidé nechat v připravených krabicích své nepotřebné mobily. Remobil telefony nechá rozebrat a ekologicky zlikvidovat.

Reklama

Přesně 18 118 mobilních telefonů už od října roku 2015 vybral neziskový projekt Remobil od lidí z České republiky. Sběr proběhl už na 570 místech po celé republice a oslovil tak přímo na 65 000 zaměstnanců českých firem, které se projektu zúčastnily. Kromě zmíněných telefonů bylo vybráno skoro 9 tun další přenosné elektroniky. Z každého telefonu, který Remobil převezme, putuje navíc 10 Kč na konto Jedličkova ústavu a škol.

Sebrané telefony v rámci projektu Remobil jsou předávány odborným firmám, které mobilní telefony rozebírají na jednotlivé komponenty, a získané materiály lze opětovně využít. Tyto firmy navíc zaměstnávají osoby hendikepované nebo osoby špatně uplatnitelné na trhu práce. Tímto způsobem se tedy pro ně podařilo zajistit už téměř 3 000 hodin práce.

Z hlediska dopadu na životní prostředí je nejlepším způsobem využít mobily na náhradní díly anebo zajistit, aby se odpadem vůbec nestaly.

Remobil sesbíral už přes 18 tisíc starých mobilů
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama