gmail-nyni-umi-posilat-extra-tajne-e-maily
Apple Novinka Gmail nyní umí posílat extra tajné e-maily

Gmail nyní umí posílat extra tajné e-maily

Martina Lipertová

Martina Lipertová

19. 8. 2018 10:00 3

Potřebujete odeslat e-mail s velmi citlivým sdělením a bojíte se, že tato slova by pak mohla být použita proti vám? Už se bát nemusíte, tedy alespoň pokud máte Gmail.

Reklama
Gmail nyní umí posílat extra tajné e-maily
i Zdroj: PCTuning.cz

Gmail v Android a iOS aplikaci nově nabízí tzv. „Confidential Mode“, který vám dává maximální kontrolu nad odeslanými e-maily. V praxi to vypadá, že si můžete nastavit, kdy vyprchá platnost e-mailu, načež tento e-mail bude po stanovené době znehodnocen. Tato funkce se hodně podobá diskrétnímu módu ve Snapchatu.

Confidential Mode vám dále dává možnost kdykoliv zakázat přístup k již odeslanému e-mailu, díky čemuž se vyhnete nepříjemnostem ve chvíli, kdy si třeba něco rozmyslíte a znění zprávy se vám v tu chvíli přestane hodit.

Příjemce zprávu také nemůže přeposlat, zkopírovat, vytisknout nebo stáhnout, nicméně Google varuje, že k dispozici jsou i nadále screenshoty, které zakázat nemůže.

Mezi další zajímavé funkce je nutnost zadání přístupového SMS kódu při otevření e-mailu. Pokud tuto funkci zvolíte, příjemce obdrží textovku s přístupovým kódem a dokud ho nezadá, tak si e-mail nepřečte.

Informace o tom, jak využívat jednotlivé fukce najdete na stránkách Googlu.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama