sony-playstation-vr-prekonalo-hranici-3-milionu-prodanych-kusu
Novinka Sony PlayStation VR překonalo hranici 3 milionů prodaných kusů

Sony PlayStation VR překonalo hranici 3 milionů prodaných kusů

Martina Lipertová

Martina Lipertová

19. 8. 2018 08:00

Společnost Sony oznámila, že překonala hranici 3 milionů prodaných kusů PlayStation VR (setu pro virtuální realitu pro PS4). Ačkoliv v kontextu virtuální reality se jedná o skutečně impozantní číslo, zároveň to dokládá, že virtuální realita není hlavním trendem.

Reklama

Když si uvědomíme, že Sony má na kontě 82 milionů prodaných kusů konzole PlayStation 4, 3 miliony prodaných VR headsetů činí skutečně jenom nepatrný zlomek.

Sony PlayStation VR překonalo hranici 3 milionů prodaných kusů
i Zdroj: PCTuning.cz

Navíc se nedá říct, že by Sony svůj VR headset nepodporovala. Naopak. PlayStation VR vyšel v roce 2016 a od té doby se vyskytl v několika baleních PS4, často nabízených za výhodnější cenu.

Ale pojďme si tato čísla dát do kontextu. Na statistickém serveru Statista se objevila informace o tom, že podíl Sony na prodeji VR setů v roce 2018 činí 43%. Společnost Oculus si pro sebe uzmula 19,4% a společnost HTC 12,9%. Sony je v tomto ohledu tedy hodně napřed.

Sony nakonec informovala také o tom, že se jí podařilo prodat na 21,9 milionů VR her. Na oslavu těchto zajímavých milníků si pak japonská společnost připravila vydání dvou zajímavých PSVR titulů. Příští měsíc (25. září) vyjde Creed: Rise to Glory, několik týdnů na to (9. října) potom Evasion.

Takže abychom to shrnuli, úspěch Sony na poli VR je obrovský, samotná VR ale moc slávy nepobírá.

Zdroj: Cnet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama