google-prejmenovala-sve-cloudove-uloziste-na-google-one-a-snizila-jeho-cenu
Novinka Google přejmenovala své cloudové uložiště na Google One a snížila jeho cenu

Google přejmenovala své cloudové uložiště na Google One a snížila jeho cenu

Martina Lipertová

Martina Lipertová

17. 8. 2018 08:00 1

Společnost Google z nějakého důvodu přejmenovala svojí značku Google Drive na Google One. A při té příležitosti uvedla nové možnosti předplatného společně s novými cenami, které zákazníkům dávají více možností a výhodnější podmínky (více prostoru za menší cenu).

Reklama

Google One začíná u stejného předplatného jako Google Drive – 1,99 dolaru měsíčně za 100 GB úložného prostoru – dále se však situace významně lepší. Za 2,99 dolaru měsíčně dostane 200 GB úložného prostoru a za 9,99 dolaru pak rovnou 2 TB úložného prostoru (dříve se jednalo o 1 TB).

Google přejmenovala své cloudové uložiště na Google One a snížila jeho cenu
i Zdroj: PCTuning.cz

Jak píše deník The Verge, proces přihlašování k 2 TB úložnému prostoru je velmi jednoduchý. Stačí přejít na Google Drive a kliknout na „Storage“ a dále na „Upgrade Storage“, které vám nabídne všechny možnosti.

Svoje data v Google Drive, respektive v Google One navíc budete moci sdílet až s 5 dalšími lidmi (rodinnými příslušníky – Google ve skutečnosti nekontroluje, zdali jsou přidané e-mailové účty skutečně členů vaší rodiny), což je velmi užitečná funkce zejména proto, že dost možná využijete mnohem menší prostor, než si předplatíte. 

Co se týče změny názvu, The Verge uvedl, že Google zavedl značku „One“ kvůli tomu, aby zdůraznil, že toto uložiště není omezeno pouze na službu Drive, ale lze ho použít také pro Gmail a Photos.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama