lacie-d2-professional-externi-disk-pro-narocne-s-kapacitou-az-10-tb
Novinka LaCie d2 Professional: Externí disk pro náročné s kapacitou až 10 TB

LaCie d2 Professional: Externí disk pro náročné s kapacitou až 10 TB

Mirek Kočí

Mirek Kočí

15. 8. 2018 15:30

LaCie uvede v srpnu na český trh externí disk d2 Professional. Zařízení najde uplatnění u náročných uživatelů, kteří potřebují navýšit omezenou kapacitu úložného prostoru na svém notebooku nebo all-in-one o dalších až 10 TB.

Reklama

Díky oboustrannému portu USB-C je novinka od LaCie vybavena rychlým rozhraním USB 3.1, což znamená přenosovou rychlost až 240 megabajtů za sekundu. Disk lze ale připojit i ke starším počítačům, které mají porty USB 3.0 nebo USB 2.0, a to prostřednictvím kabelové redukce z USB-C na rozhraní USB-A.

Masivní kapacitu úložiště a rychlé přenosové rychlosti by měli ocenit zejména profesionálové pracující s velkými archivy dat. Typickým příkladem je rozsáhlá knihovna souborů ve formátu RAW a práce s jednotlivými soubory. „Vysoký výkon a univerzální kompatibilita umožňují uživateli na disk nahrát a pak z něj rychle přenášet hodiny videí ve formátu RAW na záložní RAID zařízení nebo server. Disk je díky své kapacitě vhodný také pro uchovávání kompletních projektů. Rychlejší přenosy přinášejí úsporu času také při přesouvání souborů z paměťové karty fotoaparátu nebo kamery do softwaru Adobe Lightroom,“ píše výrobce.

LaCie d2 Professional: Externí disk pro náročné s kapacitou až 10 TB
i Zdroj: PCTuning.cz
LaCie d2 Professional: Externí disk pro náročné s kapacitou až 10 TB
i Zdroj: PCTuning.cz

Konstrukci externího disku LaCie d2 Professional vyrobenou z jediného bloku hliníku navrhl Neil Poulton, dvorní designér značky LaCie. Stojí za zmínku, že vůbec poprvé za více než 20 let zvolil výrobce pro model z řady d2 černou barvu skříně namísto tradiční hliníkové.

Cena modelu LaCie d2 Professional, který se dodává s pětiletou zárukou a službou obnovy dat, začíná na 6 690 Kč za 4TB variantu. V prodeji bude také 6TB verze za 8 690 Kč a 10TB verze za 13 790 Kč. Majitelé disku obdrží jako bonus také měsíční členství služby Adobe Creative Cloud s přístupem ke kompletní sadě počítačových i mobilních aplikací od firmy Adobe.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama