nova-vlajkova-lod-od-applu-prijde-s-apple-pencil-a-512gb-vnitrniho-prostoru-tvrdi-analytik
Apple Novinka Nová vlajková loď od Applu přijde s Apple Pencil a 512GB vnitřního prostoru, tvrdí analytik

Nová vlajková loď od Applu přijde s Apple Pencil a 512GB vnitřního prostoru, tvrdí analytik

Martina Lipertová

Martina Lipertová

15. 8. 2018 13:30

Spekulace o připravované vlajkové lodi společnosti Apple, která přijde na podzim, nabraly nový směr. Začalo se totiž čile mluvit o podpoře stylusu Apple Pencil a o 512GB vnitřního prostoru.  Předpověděli to prognostici v tiskové zprávě analytické společnosti TrendForce.

Reklama
Nová vlajková loď od Applu přijde s Apple Pencil a 512GB vnitřního prostoru, tvrdí analytik
i Zdroj: PCTuning.cz

Možná vám to zní povědomě, protože Samsung nedávno oznámil, že Galaxy Note 9 nabídne podobné vybavení: podporu stylusu, konfiguraci s 512GB vnitřního prostoru a 6,5palcový OLED displej (iPhone by mohl mít 6,4palcový AMOLED). Počáteční cena 999 dolarů (cca 22 tisíc korun) pak spustila spekulace, že nový iPhone by se mohl prodávat za cca 1100 dolarů (tj. 24 200 korun). K tomu TrendForce dodává, že by mohla přijít také verze s podporou dual-SIM.

Pokud předpověď bude přesná, Apple již nebude pokračovat v prodeji dražších iPhonů X, případně tato řada skončí v průběhu následujících let.

A nakonec ještě jedna zpráva. TrendForce se domnívá, že ceny nových iPhonů by se měly snížit, protože se snížily náklady na výrobu součástek a Apple by tím mohl lépe konkurovat Androidu. „Pokud jde o ceny, TrendForce se domnívá, že Apple musí upravit svou cenovou strategii, která je ovlivněna čínskými společnostmi, které upevnily svůj podíl na trhu dobře vybavenými produkty za stále přijatelnou cenu“. Jedná se o jistě velmi zajímavou úvahu, ale najde se někdo, kdo by si na snížení ceny iPhonů vsadil?

Zdroj: Cnet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama