elon-musk-celi-zalobe-kvuli-jednomu-kratickemu-tweetu
Novinka Elon Musk čelí žalobě kvůli jednomu kratičkému tweetu

Elon Musk čelí žalobě kvůli jednomu kratičkému tweetu

Martina Lipertová

Martina Lipertová

13. 8. 2018 10:00 3

 Technologický vizionář jihoafrického původu před pár dny na Twitteru oznámil, že chce Teslu převzít zpět do svých rukou, a že akcie odkoupí za 420 dolarů, a že financování je již zajištěno.

Reklama

Elon Musk čelí žalobě kvůli jednomu kratičkému tweetu
i Zdroj: PCTuning.cz

Problém je, že Elona Muska na Twitteru sleduje přes 22 milionů lidí, a že se jedná o výkonného ředitele dané společnosti, který je zároveň jednou z nejvýraznějších technologických osobností. Zdánlivě neškodné oznámení tak vedlo k významnému navýšení ceny za akcii (20 dolarů jen za pár hodin), což se zase nelíbí spekulantům, kteří se snaží vydělat na poklesu ceny (tzv. medvědi, kteří vstupují do krátké pozice). Elon Musk v podstatě roztrhal jejich stop losy a významně tak přispěl k jejich ztrátě.

Investoři tedy začali spekulovat o tom, že Twitter Elona Muska byl dobře promyšlený a sražení ceny akcií bylo naplánované a to především s ohledem na fakt, že kdyby chtěl odkoupit akcie Tesly za cenu 420 dolarů, musel by mít někde „ulitých“ asi 72 miliard dolarů. To ani pro Elona Muska není zrovna málo. Jeden z investorů přitom šel ještě o něco dál a Elona Muska zažaloval, takže tento svůj výrok bude muset obhájit u soudu. Jinak se dostane do velkých problémů.

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama