android-9-pie-je-nyni-k-dispozici-na-telefonech-google-pixel
Novinka Android 9 Pie je nyní k dispozici na telefonech Google Pixel

Android 9 Pie je nyní k dispozici na telefonech Google Pixel

Martina Lipertová

Martina Lipertová

7. 8. 2018 11:00

Nová verze Androidu je na cestě. A uhodli jste správně. P v názvu znamená „Pie“, tedy koláč. Android Pie, nová verze mobilního operačního systému od Google (nejprve se jí říkalo Android P) si přitom odbude svou premiéru v obřích smartphonech Google Pixel.

Reklama

Android Pie má přijít s hromadou novinek, jako například „Digital Wellbeing“ (digitální pohoda), kdy smartphone bude sledovat chování uživatele a v případě, že ho bude používat až přespříliš, mu to dá najevo. Potom už bude jenom na uživateli, zdali varovní bude ignorovat, nebo zdali chytne pomocnou ruku Androidu a využije spousty nových nástrojů, které mu pomohou se od digitálního světa trochu odpoutat.

Android 9 Pie je nyní k dispozici na telefonech Google Pixel
i Zdroj: PCTuning.cz

Další zajímavou novinkou je automatická funkce nerušit, která se aktivuje v případě, že telefon na stole otočíte displejem dolů. V takové chvíli vás nebudou rušit hovory, SMSky, ani zprávy z vašich aplikací. Když si člověk zvykne, mohla by to být hodně příjemná drobnost.

V podobném duchu se pak nesou i další novinky Androidu P, které obecně upravují ovládání systému a práci s Androidem tak, aby byla co nejpříjemnější a nejužitečnější.

O Android Pie začal Google více mluvit už v březnu. Demonstrace některých nových funkcí jsme se dočkali o měsíc později, na výroční konferenci I/O developer.

Lidé, kteří se zapojili do programu Android Beta, a kteří mají zařízení od Sony Mobile, Xiaomi, HDM Global, Oppo, Vivo, OnePlus a Essential, dostanou update na konci tohoto podzimu. Google dále uvedl, že pracuje i s dalšími partnery na tom, aby Android P přinesli i do dalších zařízení ještě tento rok.

Pro telefony Google Pixel je Android Pie k dispozici už nyní, ovšem některé funkce do něj přibudou také až na podzim.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama