zpusob-jakym-jezdite-po-displeji-smartphonu-muze-byt-zneuzit-k-poruseni-vaseho-soukromi
Novinka Způsob, jakým jezdíte po displeji smartphonu může být zneužit k porušení vašeho soukromí

Způsob, jakým jezdíte po displeji smartphonu může být zneužit k porušení vašeho soukromí

Martina Lipertová

Martina Lipertová

2. 8. 2018 12:30

V minulosti nás vědci upozornili na aplikace, které sledují naše chování nebo ukládají naše soukromé informace. K tomu se nyní přidává informace o tom, že na základě způsobu ovládání smartphonu lze všechny informace získat i bez nich.

Reklama
Způsob, jakým jezdíte po displeji smartphonu může být zneužit k porušení vašeho soukromí
i Zdroj: PCTuning.cz

O možnosti zjišťovat citlivé informace na základě toho, jak přejíždíte, tisknete či poklepáváte na displej, informovali výzkumníci z CSIRO Data61 v Austrálii na sympoziu o technologii zvyšování ochrany soukromí, které se konalo minulý týden v Barceloně.

Tým vyvinul aplikaci, která sbírala data o způsobu ovládání mobilu. Následně odhalil, že na základě psaných vzorků dokázal odhalit 73,7% informací a na základě ovládacích gest až 68,6% informací. Když potom tyto dva způsoby zkombinoval, dostal se až na hranici 98,5% úspěšnosti, tedy prakticky všeho, co na mobilu řešíte.

Vědci upozornili, že způsob „sledování na základě dotyku“ může být použit k neustálému sledování uživatele a to jak na jednom smartphonu, tak na několika zařízeních najednou. V podstatě tak nastala doba, kdy si na mobilu musíte dávat pozor i na to, kam vlastně saháte. 

Zdroj: Cnet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama