nintendo-switch-se-uz-prodalo-temer-20-milionu-prodeje-softwaru-neustale-rostou
Novinka Nintendo Switch se už prodalo téměř 20 milionů, prodeje softwaru neustále rostou

Nintendo Switch se už prodalo téměř 20 milionů, prodeje softwaru neustále rostou

Martina Lipertová

Martina Lipertová

1. 8. 2018 14:00 7

Japonská společnost Nintendo v úterý zveřejnila finanční výsledky za poslední čtvrtletí. Prodej konzolí se o trochu propadl, na druhou stranu se ale podstatně zvýšil prodej her. Nintendo tak vykazuje velmi slušné výsledky.

Reklama

Nintendo Switch, které se na trhu objevilo v březnu minulého roku, se prodalo na 19,67 milionu kusů. Od dubna do konce června se k zákazníkům dostalo 1,88 milionu konzolí, což je pokles o 4,4 procenta. Na druhou stranu se prodalo na 17,96 milionu kusů her, což je nárůst o rovných 120,8 procent.

Nintendo Switch se už prodalo téměř 20 milionů, prodeje softwaru neustále rostou
i Zdroj: PCTuning.cz

Prodej digitálního softwaru, který zahrnuje stahovatelné verze her a doplňkový obsah, se vyšplhal na 166 milionů dolarů (cca 3,65 miliardy korun). I zde tedy hovoříme o nárůstu a to v hodnotě rovných 8 procent.

Provozní zisk společnosti činil 274 milionů dolarů (cca 6 miliard korun) a tržby 1,5 miliard dolarů (cca 33 miliard korun).

V poslední době jsou nejprodávanějšími hrami Donkey Kong Country: Tropical Freeze (celosvětově 1,40 milionu prodaných kopií), Mario Tennis Aces (1,38 milionu kopií) a nápadité Nintendo Labo 1,39 prodaných kopií.

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama