fortnite-si-z-google-play-storu-asi-nestahnete
Novinka Fortnite si z Google Play Storu asi nestáhnete

Fortnite si z Google Play Storu asi nestáhnete

Martina Lipertová

Martina Lipertová

31. 7. 2018 08:00

Fortnite, jedna z nejočekávanějších her pro Android, možná nebudete k dispozici v oficiálním obchodě Google Play, ale lidé si ho budou muset stáhnout z jiných stránek. Informoval o tom server PhoneArena s odkazem na fórum XDA Developers.

Reklama

Důvod je naprosto jasný. Peníze. Vývojářské studio Epic Games, které za hrou Fortnite stojí, nechce Googlu platit obrovské poplatky. Googe si ze zisků všech aplikací a her uveřejněných v jeho digitálním obchodě bere 30%. V případě Fortnite, která patří k nejvýdělečnějším hrám poslední doby, by se jednalo o hodně tučnou odměnu.

Fortnite si z Google Play Storu asi nestáhnete
i Zdroj: PCTuning.cz

Fortnite na platformě iOS patří k největším hitům. Poslední čísla uvádějí, že během prvních deseti dnů od vydání Season 5, vydělává 2 miliony dolarů denně. Celkový příjem z iOS platformy od uvedení hry (15. března) potom činí 150 milionů dolarů.

Vývojáři z Epic Games si tedy spočítali, že se jim vyplatí dát Fortnite ke stažení na svých stránkách (i když s vidinou menší popularity a menšího počtu stažení), než se s Googlem o příjmy dělit. Až čas ukáže, zdali to bylo moudré rozhodnutí. Fortnite by ale přítomnost v Google Play nemusela zase tolik ublížit. Tento titul hltá především mladší publikum, které pro svůj oblíbený titul dokáže překonat i mnohem těžší překážky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama