google-a-mozilla-snizuji-hardwarovou-narocnost-svych-prohlizecu
Novinka Google a Mozilla snižují hardwarovou náročnost svých prohlížečů

Google a Mozilla snižují hardwarovou náročnost svých prohlížečů

Martina Lipertová

Martina Lipertová

30. 7. 2018 09:00 4

  Asi jste si také všimli, že internetové prohlížeče kladou na váš mobil či notebook stále větší nároky. Webové stránky neustále bobtnají a prohlížeče dostávají funkce, které z nich dělají spíše plnohodnotné operační systémy, než pouhé prohlížeče dokumentů. Společnosti Google a Mozilla na tuto skutečnost zareagovaly a do svých prohlížečů Chrome a Firefox implementovaly prvky, které HW náročnost webových stránek snižují.  

Reklama
Google a Mozilla snižují hardwarovou náročnost svých prohlížečů
i Zdroj: PCTuning.cz

Google kvůli snížení paměti do svého Chromu přidal funkci nazvanou Page Lifecycle interface. Tato funkce prohlížeči umožňuje pozastavovat stránky, s nimiž zrovna nepracujete, a znovu je aktivovat v případě, že se k nim vrátíte.

Firefox má zase program, který se jmenuje Fission MemShrink, a který je designován takovým způsobem, aby u každého výpočetního procesu, který prohlížeč využívá k vykreslování webových stránek na obrazovce, ušetřil 7 MB.

Paměť, výpočetní výkon a prostor pro ukládání dat patří už od vzniku počítačů mezi vzácné zdroje. Každý, byť nepatrný krůček k ušetření některé z těchto kapacit je proto velmi důležitý. Zaprvé umožňuje spustit více aplikací najednou nebo přinést větší výkon na běh jedné důležité aplikace. Za druhé to může přispívat k tomu, aby váš počítač nebo telefon nespotřebovával tolik energie.

Zdroj: Cnet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama