google-vykazal-aplikace-k-tezbe-kryptomen-ze-sveho-play-storu
Novinka Google vykázal aplikace k těžbě kryptoměn ze svého Play Storu

Google vykázal aplikace k těžbě kryptoměn ze svého Play Storu

Martina Lipertová

Martina Lipertová

28. 7. 2018 08:00

  Google aktualizoval podmínky užití pro vývojáře a na jejich základě pak ze svého obchodu stáhla aplikace z několika kategorií včetně aplikací, které se využívaly pro těžbu kryptoměn (pokud se tomu tak na mobilech dá vůbec říkat).  

Reklama

Zakázány jsou nyní pouze aplikace určené pro těžbu kryptoměn. Aplikace, které jsou určeny pro správu kryptoměn (například Blockfolio) či pro další informativní účely jako je pohyb cen kryptoměn (například Cryptoport) budou v Google Play dostupné i nadále.

Google vykázal aplikace k těžbě kryptoměn ze svého Play Storu
i Zdroj: PCTuning.cz

Google zákazem těžebních aplikací následoval společnost Apple, která těžební aplikace zakázala teprve nedávno s tím, že „jediné povolené těžební aplikace jsou ty, které budou těžit mimo mobilní zařízení, například cloudové těžební aplikace“.

Nové omezení v Google Play se dále týká aplikací obsahujících rušivé reklamy, aplikací „zaměřených na děti, ale obsahujících témata pro dospělé“ a dále aplikací, které „usnadňují prodej výbušnin, střelných zbraní, střeliva a některých zbrojních příslušenství“.

Z Google Play doposud mohly být stáhnuty aplikace, které napodobují nebo poskytují stejný zážitek jako již existující aplikace. Týká se to především aplikací zkopírovaných bez toho, aby přinesly nějakou nadstavbu. Aplikace vytvářené automatizovanými nástroji jsou navíc zcela zakázány.

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama