facebook-ma-novy-problem-byznys-se-zpomaluje
Novinka Facebook má nový problém, byznys se zpomaluje

Facebook má nový problém, byznys se zpomaluje

Martina Lipertová

Martina Lipertová

27. 7. 2018 09:00

Zakladatel a výkonný ředitel Facebooku Mark Zuckerberg musí po pořádném skandálu s poskytováním informací třetím stranám řešit ještě jeden obrovský problém. Jeho sociální síť neroste tak rychle, jak se předpokládalo.

Reklama

Zpomalení růstu Facebooku nejlépe ilustrují samotná čísla. Společnost v posledních 3 měsících (s koncem 30. června) zaznamenala příjmy v hodnotě 13,23 miliardy dolarů, přičemž odhady analytiků hovořily o příjmech v hodnotě 13,36 miliard dolarů. Společnost však zároveň dosáhla výnosu akcie v hodnotě 1,74 dolaru, zatímco analytici předpovídali výnos v hodnotě 1,72 dolaru.

Facebook má nový problém, byznys se zpomaluje
i Zdroj: PCTuning.cz

Růst průměrného denního a měsíčního počtu uživatelů je pak úplně mimo prognózy analytiků, nejspíše kvůli zmiňovanému skandálu a poklesu důvěry uživatelů v platformu Facebook.

Tržní hodnota akcií Facebooku za poslední tři měsíce klesla o 150 miliard dolarů, přičemž Zuckerbergurův osobní majetek se smrskl o 16,8 miliard. To ho připravilo o třetí místo v žebříčku nejbohatších lidí na světě, nyní je šestý.

Společnost Facebook se v poslední době snaží uhasit všechny problémy. Pracuje na AI, která by dokázala potlačovat falešné zprávy, a uživatelům zároveň dává větší kontrolu nad svým soukromím. U některých lidí je přesto důvěra ve Facebook nalomena a nepomůže tomu ani fakt, že se tato sociální síť v poslední době tak snaží.

Samotný Mark Zuckerberg o špatném čtvrtletí mluví jako o vstupu do nové éry, přičemž ho nehodnotí nijak zvlášť špatně. Uvidíme, zdali Facebook v nadcházejícím období dokáže chytit druhý dech.

Zdroj: Cnet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama