google-testuje-novou-podobu-prohlizece-chrome
Novinka Google testuje novou podobu prohlížeče Chrome

Google testuje novou podobu prohlížeče Chrome

Martina Lipertová

Martina Lipertová

24. 7. 2018 12:00

Společnost Google testuje nové rozhraní Chromu, který je poprvé od svého uvedení skutečně hodně odlišný. Největší změny prodělal panel s adresou a záložkami v horní části prohlížeče Chrome.

Reklama

Chrome už od svého uvedení v roce 2008 využívá zkosených, ostře řezaných karet pro všechny otevřené stránky. Vzhled karet, který je nyní testován v Chrome Canary, se ale od této podoby výrazně liší. 

Google testuje novou podobu prohlížeče Chrome
i Zdroj: PCTuning.cz

Zatímco aktivní záložka byla doposud zkosená a zvýrazněná pouze světlou barvou, nová verze přináší aktivní záložku zvýrazněnou nejen barvou, ale také hezky oblými křivkami na horní části záložky. Ostatní záložky pak na sebe hezky naléhají a nejsou od sebe tvarově odděleny jako nyní. Skvělá zpráva je, že tyto záložky jsou stále dostatečně přehledné, možná i přehlednější než v předešlém designu.

Chrome v roce 2015 překročil miliardu uživatelů. Přinést do takto populárního produktu změny, které by byly kladně přijímány všemi uživateli, je zhola nemožné. Některé změny jsou ale skutečně ku prospěchu věci, což může být případ i této novinky. 

Nový vzhled Chromu koresponduje s pravidly Material Designu a je pěkně čistý. Ale je zajímavé, že nový design Chromu se hodně podobá vzhledu Firefoxu, jímž společnost Mozilla svůj prohlížeč oživila loni.

Zdroj: Cnet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama