firefox-konecne-umoznuje-blokovani-automaticky-prehravanych-videi
Novinka Firefox konečně umožňuje blokování automaticky přehrávaných videí

Firefox konečně umožňuje blokování automaticky přehrávaných videí

Martina Lipertová

Martina Lipertová

24. 7. 2018 11:00 2

Také vás otravuje, že při návštěvě některých internetových stránek se vám začne automaticky přehrávat video a zvuk? Pokud máte prohlížeč Safari od Applu či Chrome od Googlu, máte vyhráno. Automatické přehrávání v těchto prohlížečích lze celkem jednoduše vypnout. A pokud tyto prohlížeče nemáte? Tak to je smůla. Leda že byste používali prohlížeč Firefox od Mozilly, který právě teď možnost blokování testuje.

Reklama

Možnost blokovat automaticky přehrávané video a audio se do Firefoxu dostala přes víkend a to v rámci Firefox Nightly, nejnovější zkušební verze oblíbeného webového prohlížeče Mozilla. 

Firefox konečně umožňuje blokování automaticky přehrávaných videí
i Zdroj: PCTuning.cz

Funguje to tak, že se Mozilla při návštěvě stránek zeptá, zdali automatické přehrávání audia a videa chcete blokovat a vy jí musíte dát povolení. K dispozici je však také možnost automatického blokování audia a videa na všech navštívených stránkách. Tuto možnost si však uživatel musí ručně zapnout v nastavení Firefoxu.

Automatické blokování zatím funguje pouze v Nightly testovací verzi Firefoxu, ale v říjnu by se měla stát běžnou součástí Firefoxu. A to je dobře. Webové stránky jsou při předhazování reklamy a obsahu stále agresivnější a tohle je ten nejjednodušší způsob, jak se tomu bránit.

Zdroj: Cnet

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama