toshiba-oznamila-vyvinuti-cipsetu-a-referencni-vyvojove-sady-pro-cell
Novinka Toshiba oznámila vyvinutí čipsetu a referenční vývojové sady pro Cell

Toshiba oznámila vyvinutí čipsetu a referenční vývojové sady pro Cell

Novák Radek

Novák Radek

22. 9. 2005 00:00 3

Cell je mikroprocesor vyvinutý ve spolupráci s IBM a SONY a použitý v nové konzoli SONY PS3. Toshiba k němu nyní vytvořila čipovou sadu a vývojovou referenční sadu, čímž by měla podpořit tento procesor a jeho použití v dalších výrobcích.

Reklama

Toshiba se tak snaží dodat na trh ucelené řešení a umožnit tak výrobu dalších zařízení postavených na tomto procesoru. Ten vyniká svou podporou souběžného zpracování dat a práci s daty v reálném čase. Doposavaď byl použit v ještě neuvedeném SONY Playstation 3, kde má ukázat svou sílu a bude zajímavé sledovat jak si povede dál a zda se v budoucnu setkáme třeba s počítači na Cellu postavenými.

Toshiba oznámila vyvinutí čipsetu a referenční vývojové sady pro Cell
i Zdroj: PCTuning.cz

Již dříve SONY například oznámila, že PS3 díky Cellu bude umožňovat běh MacOS, Linuxu či Unixových operačních systémů, což je zásluha právě Cellu. A tak rozhodnutí vydat vývojový balíček dává smysl.

Ten obsahuje kromě samotného procesoru i čipy umožňující jeho použití, komunikaci s periferiemi jako například pevnými disky či DVD a rozhraní pro komunikaci s audio a video subsystémy. Přítomen je také potřebný softwarový balík nutný k vývoji aplikací pro Cell.

Toshiba plánuje prezentaci tohoto kitu na počátek října na výstavě CEATEC v Japonsku, kde se o něm dozvíme více.

Zdroj: Toshiba, VR-Zone

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama