klavesnice-macbook-pro-by-se-uz-nemela-porouchavat-apple-ji-prepracoval
Apple Novinka Klávesnice MacBook Pro by se už neměla porouchávat, Apple ji přepracoval

Klávesnice MacBook Pro by se už neměla porouchávat, Apple ji přepracoval

Martina Lipertová

Martina Lipertová

19. 7. 2018 07:00

Několik soudních sporů, jimž kvůli problémů s „motýlími tlačítky“ v nedávné době čelila společnost Apple, vyvrcholilo zřízením čtyřletého mimozáručního programu, v jehož rámci si postižení uživatelé mohou problematické klávesnice MacBooků zdarma vyměnit. Lidé ze serveru iFixit navíc zjistili, že Apple pod tlačítka klávesnic v MacBook Pro 2018 v tichosti přidal novou silikonovou membránu, která by dalším problémům měla předejít.  

Reklama
Klávesnice MacBook Pro by se už neměla porouchávat, Apple ji přepracoval
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Membrána v novém MacBooku je prospěšná hned ze dvou důvodů. V první řadě tlumí klapání klávesnice, takže je psaní na MacBooku výrazně tiší. Ve světle předchozích událostí je však ještě mnohem důležitější její schopnost chránit mechanismus klávesnice před vniknutím drobků a prachu, kvůli čemuž předchozí generace motýlích klávesnic přestávaly fungovat.

Apple novinku prezentuje jako prostředek pro ztišení klávesnice, jenže iFixit přišel na to, že membrána odpovídá dříve patentovanému vynálezu na ochranu před vniknutí cizích těles. Takže to vypadá, že Apple nechce přiznat svou chybu, i když s ní evidentně bojuje.

Zdroj: The Verge

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama