pruzkum-mobily-potrebuji-lepsi-baterie
Novinka Průzkum: mobily potřebují lepší baterie

Průzkum: mobily potřebují lepší baterie

Stančík Martin

Stančík Martin

21. 9. 2005 00:00 5

Studie ukázala, že na prvním místě nevyžadují lidé po mobilech další generace nové funkce, nýbrž baterii, která vydrží mnohem déle.

Reklama

Pro lepší baterie v mobilech se v průzkumu v patnácti zemích světa vyjádřily dvě třetiny lidí. Dále by pak uživatelé ve svých telefonech chtěli větší paměť a foťák s velkým rozlišením.

Průzkum, jenž pořádala firma TNS Technology potvrdil, že lidé kvůli slabým bateriím často v mobilech nehrají hry nebo si nepouštějí hudbu. "Studie také ukázala, že lidé ´touží´ po nových aplikacích, hlavně těch multimediálních," říká Hanis Harun z TNS. "Uživatelé si však uvědomují, že lepší aplikace budou vyžadovat lepší baterie a více paměti," dodává.

Průzkum: mobily potřebují lepší baterie
i Zdroj: PCTuning.cz

Lidé ze čtrnácti zemí (z patnácti) se shodli na tom, že baterie, která by vydržela dva dny, by byla ideální. V patnácté zemi, kterou byla Čína, uživatelé řekli, že za prioritu v mobilu považují úložný prostor pro aplikace a data - s minimální kapacitou 20 GB.

Výzkum byl prováděn v Indii, Spojených Státech, Velké Británii, Číně, Brazílii a Německu; odpovídalo 6 800 lidí ve věku od 16 do 49 let.

Klíčová bude také paměť

Jiná studie od analytické firmy Informa Telecoms and Media také ukazuje, že klíčovým prvkem pro mobilní telefony se stane hlavně paměť. Mobily, jež mají paměť na 50-60 písniček se prý brzy stanou samozřejmostí.

Průzkum: mobily potřebují lepší baterie
i Zdroj: PCTuning.cz

Další statistiky:

* 46 % lidí posílá MMS (multimediální zprávy)
* 23 % uživatelů posílá MMS audio/video
* pro 46 % lidí jsou MMS příliš drahé

Zdroj: TNS Technology 2005

Zdroj: BBC

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama