chrome-prinasi-novy-zpusob-ochrany-proti-utokum-spectre-spotrebuje-vice-pameti-ram
Novinka Chrome přináší nový způsob ochrany proti útokům Spectre, spotřebuje více paměti RAM

Chrome přináší nový způsob ochrany proti útokům Spectre, spotřebuje více paměti RAM

Martina Lipertová

Martina Lipertová

13. 7. 2018 12:30 2

Nejnovější verze prohlížeče Google Chrome implementuje mechanismus, který je navržený tak, aby uživatele ochránil před útoky souvisejícími se spekulativními výpočty a zabránil krádeži citlivých dat.

Reklama

Nová bezpečnostní funkce se nazývá „izolace stránek“ a omezený počet uživatelů k ní měl přístup už v květnu, při uvedení verze Google 67.  Nyní je dostupná pro 99% uživatelů Windows, Mac, Linux i Chrome OS. 

Funkce izolace stránek je zásadní změna, která ovlivňuje podstatnou část prohlížeče označovanou jako „renderer“, a která má za úkol měnit zdrojový kód webu na skutečné pixely na obrazovce vašeho smartphonu nebo počítače. Za pomoci izolace stránek Chrome častěji rozděluje renderery na samostatné výpočetní procesy.

Chrome přináší nový způsob ochrany proti útokům Spectre, spotřebuje více paměti RAM
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Tento proces bohužel spotřebuje více paměti. V projektovém dokumentu Google uvádí, že při otevření většího množství oken se spotřeba paměti RAM zvýší o 10 – 13%.

Google dále uvedl, že izolace stránek mu umožnila stáhnout dřívější opatření, které se týkalo sledování přesného načasování činnosti prohlížeče, a které bylo přijato jako první ochrana proti útokům Spectre.

Zdroj: 1, 2

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama