dalsi-format-flashovych-karet-na-svete
Novinka Další formát flashových karet na světě

Další formát flashových karet na světě

Novák Radek

Novák Radek

17. 9. 2005 00:00

Všemožných formátů flashových karet se po světě potuluje již pěkná řádka, ale i tak se Transcend rozhodl, že přispěje i svou troškou do mlýna a tak představil svůj nový formát zvaný MMCmicro pro mobilní zařízení.

Reklama

Flashové karty MMCmicro jsou určeny hlavně pro příští generaci mobilních zařízení – hlavně tedy mobilních telefonů a PDA. Zajímavé jsou tím, že mohou fungovat při dvou různých napětích – a to buď při 3,3V anebo při 1,8V, přičemž nižší napětí znamená i nižší příkon a tím pádem i větší výdrž baterie.



Další formát flashových karet na světě
i Zdroj: PCTuning.cz

Na formátu MMC založená je tu již jedna „malá“ flashová pamě, a to RS-MMC. Oproti ní má MMCmicro nabízet menší, třetinovou velikost (rozměry jsou 12x14x1,1 mm při hmotnosti jednoho gramu) a hlavně vyšší přenosovou rychlost – až 8MB/s.

Pro zachování kompatibility se stávajícími zařízeními je možno využít speciální adaptér, který umožní použití karty se standardními rozšířenými MMC sloty.

Na počátku jsou k dispozici tyto flashové paměti ve třech kapacitách: 128MB, 256MB a 512MB a je na ně dávána pětiletá záruka.


Zdroj: Transcend
Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama