levny-alcatel-1-miri-do-cr-jaka-je-cena
Novinka Levný Alcatel 1 míří do ČR. Jaká je cena?

Levný Alcatel 1 míří do ČR. Jaká je cena?

Mirek Kočí

Mirek Kočí

30. 6. 2018 18:00 1

Společnost TCL Communication, která vyrábí telefony značky Alcatel, oznámila českou dostupnost a cenu svého ultralevného modelu s podporou platformy Android Go. V Česku se Alcatel 1 začne prodávat přibližně v polovině srpna. Cena je stanovena na 1 990 korun.

Reklama

Alcatel své nejnovější portfolio smartphonů s displeji 18:9 představil v únoru na veletrhu Mobile World Congress a nechyběl v něm ani levný model „1“. Ten za necelé dva tisíce nabídne zákazníkům pětipalcový displej s rozlišením 960 × 480 pixelů, což je jemnost, se kterou se dnes už setkáváme jen zřídka kdy. Čelní kamerka pro selfies má 2 megapixely, respektive 5 megapixelů softwarovým dopočítáním. Zadní strana telefonu pak je plastová a její součástí je čočka pětimegapixelového fotoaparátu a přisvětlovací LED.

Levný Alcatel 1 míří do ČR. Jaká je cena?
i Zdroj: PCTuning.cz

Pod kapotou Alcatelu 1 najdeme čtyřjádrový MediaTek MT6763 o taktu 1,3 GHz, který doplňuje 1GB operační paměť. K dispozici je také interní úložiště kapacity 8 GB a slot pro rozšiřující microSD karty. Smartphone podporuje technologie LTE či Bluetooth 4.2, navíc je přítomna i užitečná funkce dualSIM. O přísun energie se stará akumulátor kapacity 2 000 mAh.

Alcatel 1 se na trh dostane v černé, modré a zlaté barvě v průběhu příštího měsíce.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama