lenovo-prozradilo-znaceni-nadchazejicich-grafickych-karet-geforce
Novinka Lenovo prozradilo značení nadcházejících grafických karet GeForce

Lenovo prozradilo značení nadcházejících grafických karet GeForce

Ondřej Štěpánek

Ondřej Štěpánek

28. 6. 2018 16:30

Už nějakou dobu vyvstává otázka, jak se bude jmenovat následující generace grafických karet Nvidia. Zda grafický gigant sáhne spíše po označení GTX 1100, či GTX 2000. Na tuto otázku nám nyní (možná) omylem odpověděl zástupce firmy Lenovo.

Reklama

Mluvčí značky Lenovo totiž prozradil značení nadcházejících grafických karet v rozhovoru v rámci veletrhu E3, kdy představoval herní desktopy Legion Cube. Ty budou v základní variantě sice dodávané se současnou GeForce GTX 1060, ale do budoucna se počítá také s grafikami série 11 a v nejvyšší konfiguraci by měly počítače Legion Cube nabídnout až model GTX 1180. 

Lenovo prozradilo značení nadcházejících grafických karet GeForce
i Zdroj: PCTuning.cz

 

Brzy by tedy měl nastat známý startovací cyklus nové řady grafických karet, kdy Nvidia představí nejdříve vyšší modely GTX 1180 a GTX 1170, které bude následovat střední třída GTX 1160 a GTX 1150. Jako lahůdku na závěr si patrně výrobce tradičně s odstupem ponechá vlajkovou GTX 1180 Ti. 

Mluvčí Lenova také naznačuje, že konfigurace s řadou 11 by se mohly objevit na trhu na podzim. Samostatně by se tak grafiky mohly začít prodávat už na konci letošního léta, popřípadě na začátku podzimu.

Zdroj: 1, 2, 3

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama