google-o-prazdninach-nafoti-cele-cesko
Novinka Google o prázdninách nafotí celé Česko

Google o prázdninách nafotí celé Česko

Mirek Kočí

Mirek Kočí

28. 6. 2018 13:00

V České republice začnou během léta opět jezdit auta Google Street View. Cílem je aktualizovat snímky v Mapách Google. Letos se zaměří zejména na komunikace propojující města po celém území republiky.

Reklama

Street View je populární funkce Map Google, která je v současné době dostupná ve více než 85 zemích světa včetně částí Antarktidy a Arktidy. Uživatelé si díky ní mohou prohlížet 360stupňové snímky ulic měst, ale i přírodních a kulturních památek. V Česku je Street View dostupné od roku 2007 a pravidelně prochází aktualizací, aby poskytovalo co nejvěrnější obraz reality.

Kromě měst a silnic, které se dají snímat prostřednictvím Street View aut, Google v Česku zachytil i pěší zóny větších měst a další zajímavá, ale autem nedostupná místa. Pro ta se používá vozík Street View Trolley nebo speciální batoh známý jako Street View Trekker. Ten byl použit například pro nafocení Krkonošského národního parku nebo trasy Jizerské padesátky.

Google o prázdninách nafotí celé Česko
i Zdroj: PCTuning.cz
Google o prázdninách nafotí celé Česko
i Zdroj: PCTuning.cz
Google o prázdninách nafotí celé Česko
i Zdroj: PCTuning.cz

Díky Street View mohou uživatelé v České republice navštívit nejen většinu měst, ale i všechny české památky UNESCO a řadu hradů, zámků i přírodních památek. Infrastruktura se však neustále vyvíjí, proto je třeba jeho snímky pravidelně aktualizovat. Právě začínající snímkování pomůže, aby se uživatelé ještě lépe orientovali a snáze plánovali své cesty.

Před jakýmkoli zveřejněním shromážděných snímků přichází na řadu jejich zpracování pomocí speciální technologie. Ta rozostřuje obličeje lidí i SPZ aut, aby je nebylo možné identifikovat, a ochránilo se tím jejich soukromí. Funkce Street View navíc umožňuje dodatečné odstranění snímků, které stačí snadno označit a nahlásit tlačítkem „Nahlásit problém“ v pravém dolním rohu obrázku. Zcela vymazat se tak na žádost uživatele může nejen jednotlivec, ale i jeho dítě, auto nebo dokonce celý dům.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama