asus-lyra-trio-wifi-system-pro-bezdratovou-konektivitu
Novinka Asus Lyra Trio: WiFi systém pro bezdrátovou konektivitu

Asus Lyra Trio: WiFi systém pro bezdrátovou konektivitu

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 6. 2018 13:30 1

Společnost Asus představila dvoupásmový WiFi mesh systém Lyra Trio sestávající ze tří jednotek, který by měl dokázat zajistit stabilí a bezpečné pokrytí rychlým WiFi signálem v každém koutu domácnosti.

Reklama

Asus Lyra Trio přináší bezdrátové připojení standardu AC1750 o rychlosti až 1300 Mb/s. Zvládne přitom pokrýt dokonce i vícepodlažní domy o rozloze až 500 čtverečních metrů — uživatelé si tak mohou užívat bezproblémové připojení s dostatečnou šířkou pásma pro streamování videa, či online hry. Konstrukce antény s technologií 3×3 MIMO by měla poskytovat větší prostorový datový tok oproti 2×2 WiFi mesh systémům, čímž umožní zařízení Lyra Trio zpracovat větší objem síťových operací současně.

Antény zařízení Lyra Trio mají speciální pyramidovou konfiguraci pro přenos signálu WiFi vertikálně i horizontálně pro lepší příjem a výkon napříč podlažími. Tato konstrukce také umisťuje antény nad desku plošných spojů s natočením o 45 stupňů, čímž se minimalizuje vzájemné rušení signálu.

Asus Lyra Trio také nabízí bohaté bezpečnostní funkce, které ochrání všechna zařízení připojená k síti, a to i domácí zařízení (IoT), která nemají nebo nemohou spustit antivirový software. K ochraně před internetovými hrozbami využívá Lyra bezpečnostní cloudové řešení založené na technologii AiProtection Classic od společnosti Trend Micro. Lyra Trio se synchronizuje s komplexní databází firmy Trend Micro obsahující seznam škodlivých serverů a webových stránek a umožňuje tak rychle detekovat online hrozby a zablokovat připojení k těmto nebezpečným zdrojům bez zásahu uživatele. Pokud se infikované zařízení připojí k síti, Lyra Trio izoluje soukromá data na tomto zařízení, a tím ochrání data dalších připojených zařízení před napadením.

Asus Lyra Trio: WiFi systém pro bezdrátovou konektivitu
i Zdroj: PCTuning.cz

Kromě automatizované bezpečnosti nabízí Lyra Trio také vestavěné funkce rodičovské kontroly, které uživatelům umožňují kontrolovat a omezit čas, které jejich děti tráví na internetu.

Na rozdíl od jiných routerů, které účtují další poplatky nebo poskytují ochranu pouze po omezenou dobu, jsou u Lyra Trio garantovány bezpečnostní aktualizace po celou dobu životnosti produktu zcela zdarma.

Cena Asus Lyra Trio v české republice začíná na zhruba 10 500 Kč.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama