whatsapp-ukonci-podporu-starsich-operacnich-systemu
Novinka WhatsApp ukončí podporu starších operačních systémů

WhatsApp ukončí podporu starších operačních systémů

Mirek Kočí

Mirek Kočí

22. 6. 2018 16:00

Tvůrci populárního messengera WhatsApp na svém blogu oznámili, že ukončí podporu starších mobilních operačních systémů, které mají minimální zastoupení na trhu. Čistka se konkrétně dotkne Androidu ve verzi 2.3.7 a starší a iOS 7 a starší. Ukončení podpory se týká také platformy Series 40, kterou využívají mobily značky Nokia. Pokud tedy telefon s některou z vyjmenovaných platforem vlastníte, budete do budoucna muset zauvažovat nad jiným kanálem komunikace s vašimi blízkými, případně se poohlédnout po některém z novějších smartphonů, abyste WhatsApp nadále mohli používat.

Reklama

Na mobilech se Series 40 populární kecálek přestane fungovat ještě před koncem letošního roku, kdežto v případě telefonů s Androidem a iOS až v únoru 2020. Starší mobilní telefony byly důležitou součástí vývoje WhatsApp, dnes už ale nenabízejí potenciál potřebný na budoucí rozšíření funkcí aplikace.

„Toto rozhodnutí vůbec nebylo lehké, ale bylo správné, protože nám umožní nabídnout lidem lepší způsoby na komunikaci s přáteli, rodinou a blízkými prostřednictvím WhatsApp,“ uvedli vývojáři.

WhatsApp ukončí podporu starších operačních systémů
i Zdroj: PCTuning.cz

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama